Autoritatea de reglementare a pieţei financiare din India le-a cerut duminică investitorilor să rămână calmi şi să facă dovadă de diligenţă înainte de a reacţiona la rapoarte precum cel al firmei de vânzări în lipsă Hindenburg Research din SUA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Hindenburg a susţinut sâmbătă că şefa Securities and Exchange Board of India (SEBI), Madhabi Puri Buch, a deţinut anterior investiţii în fonduri offshore utilizate şi de grupul Adani.

Autoritatea de reglementare a spus că acuzaţiile făcute de Hindenburg împotriva grupului Adani au fost investigate în mod corespunzător de SEBI şi 23 din 24 de investigaţii au fost finalizate în martie 2024. O investigaţie rămasă este aproape de finalizare.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Ca o chestiune de politică, SEBI se abţine de la a comenta orice investigaţie şi măsuri în curs de aplicare”, a spus SEBI.

Apărându-şi şefa, autoritatea de reglementare a spus că Buch a făcut dezvăluiri relevante necesare în ceea ce priveşte deţinerile de valori mobiliare şi transferurile acestora şi că s-a recuzat în chestiuni care implică potenţiale conflicte de interese.

Buch a spus, într-o declaraţie separată, că investiţia ei în fonduri offshore menţionată în raportul Hindenburg a avut loc cu doi ani înainte de numirea ei la SEBI.

Pieţele indiene de acţiuni au fost în plină expansiune, atragând fonduri mari de la investitorii instituţionali şi de retail autohtoni.

Indicele de referinţă Nifty a câştigat 11,87% în ultimele şase luni.

Un organism de lobby al fondurilor mutuale a numit duminică raportul Hindenburg ca o încercare de a crea senzaţie prin conectarea evenimentelor întâmplătoare din trecut.

Asociaţia fondurilor mutuale din India a afirmat că sistemul financiar al Indiei este sigur, transparent, conceput pentru a stimula creşterea şi inovarea cu o integritate ridicată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.