Aproximativ 500 de participanţi de la nivel naţional şi internaţional - reprezentanţi ai conducerii şi membri ai Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), ai autorităţilor şi instituţiilor de reglementare, ai mediului de afaceri, precum şi ai unor organizaţii internaţionale şi regionale din domeniul contabil - sunt aşteptaţi la Congresul profesiei contabile, eveniment organizat de CECCAR în perioada 28-29 septembrie la Palatul Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Gândirea integrată, globalizarea şi tehnologia – viitorul profesiei este tema celei de-a XXII-a ediţii a Congresului profesiei contabile care va avea loc la Bucureşti, în perioada 28-29 septembrie, şi care va reuni aproximativ 500 de participanţi de la nivel naţional şi internaţional – reprezentanţi ai conducerii şi membri CECCAR, ai autorităţilor şi instituţiilor de reglementare, ai mediului de afaceri, precum şi ai unor organizaţii internaţionale şi regionale din domeniul contabil. Congresul va fi precedat, în 28 septembrie, de Seminarul Internaţional organizat în colaborare cu Comité de Integración Latino Europa-América (CILEA).

"Tema unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate profesiei contabile din România, cu participare internaţională, este actuală într-o lume a afacerilor în continuă evoluţie şi în contextul unui mediu de reglementare volatil în care este esenţială o gândire care să înglobeze mai mult decât elementele pur financiar-contabile ale unei organizaţii pentru a se asigura dezvoltarea pe termen lung şi crearea de valoare. Devine imperativ, astfel, pentru organizaţii să adopte o gândire integrată, utilizând o abordare holistică pentru a-şi stabili strategiile şi a-şi evalua performanţele, îmbunătăţindu-şi maniera în care comunică cu clienţii, investitorii şi toate celelalte părţi interesate. Cine altcineva este mai potrivit decât profesionistul contabil, în calitatea sa de consultant strategic, pentru a iniţia această schimbare şi pentru a ajuta companiile să îşi înţeleagă mai bine activitatea şi factorii care le determină capacitatea de a crea valoare în timp, astfel încât să poată implementa un model de afaceri care să le faciliteze creşterea? În timp ce globalizarea împreună cu provocările şi consecinţele inovaţiilor tehnologice ne influenţează din ce în ce mai mult profesia, rolul de consilieri de încredere ne-ar putea oferi, de asemenea, o oportunitate în ceea ce priveşte diversificarea serviciilor pe care le oferim în interes public, ajutându-ne astfel să facem faţă provocărilor viitoare", spun reprezentanţii CECCAR, organismul profesional care gestionează profesia contabilă în România.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit acestora, ediţia din acest an a congresului profesiei contabile se va concentra pe aceste subiecte şi pe identificarea unor soluţii.

Cea de a XXII-a ediţie a Congresului CECCAR se va deschide la Palatul Parlamentului vineri, 28 septembrie, de la ora 14.30, şi va continua sâmbătă, de la ora 9.00. Înaintea congresului, respectiv vineri, 28 septembrie, de la ora 9.00, va avea loc un seminar cu tema "Fiscalitatea şi contabilitatea în era digitală".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.