Aplicaţia chineză de social media RedNote, cunoscută în China sub numele de Xiaohongshu, a înregistrat un aflux impresionant de aproape 3 milioane de utilizatori din Statele Unite într-o singură zi, conform datelor recente ale firmei de analiză Similarweb, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Aplicaţia, care avea aproximativ 3,4 milioane de utilizatori activi zilnic pe dispozitivele iOS şi Android în SUA până luni, a crescut de la mai puţin de 700.000 de utilizatori cu o zi înainte şi în jur de 300.000 cu o săptămână în urmă. Creşterea masivă este atribuită unei posibile interdicţii a TikTok în SUA, aplicaţie utilizată de 170 de milioane de americani, din motive de securitate naţională.

RedNote urcă în topurile de descărcări din SUA

Datele arată o migraţie semnificativă a utilizatorilor americani către RedNote, explicând ascensiunea dramatică a aplicaţiei în clasamentele de descărcări ale magazinelor de aplicaţii din SUA. Reuters a relatat anterior că peste 700.000 de utilizatori noi s-au alăturat platformei în doar două zile.

De asemenea, RedNote a devansat aplicaţia soră a TikTok, Lemon8, care a înregistrat o creştere moderată, ajungând la 1,7 milioane de utilizatori activi zilnic în SUA, de la aproximativ 1,1 milioane în săptămânile anterioare, conform Similarweb.

Scădere a utilizării TikTok în SUA

Între timp, utilizarea TikTok în SUA a scăzut înaintea intrării în vigoare a interdicţiei, cu un declin de 2,1% săptămânal, ajungând la aproximativ 82,2 milioane de utilizatori activi zilnic, potrivit aceleiaşi surse.

Interacţiuni între utilizatorii americani şi cei chinezi pe RedNote

Mulţi utilizatori chinezi de pe RedNote i-au întâmpinat cu entuziasm pe noii veniţi americani, răspunzând la întrebări despre mâncăruri tradiţionale chinezeşti, atracţii turistice şi chiar politici demografice ale Chinei. Cu toate acestea, au apărut semne că utilizatorii americani testează limitele stabilite de cenzura impusă de Beijing.

China controlează strict spaţiul cibernetic prin arhitectura sa de cenzură, cunoscută sub numele de ”Marele Firewall”, blocând platforme străine precum Instagram şi X.

Utilizatorii americani, care şi-au construit comunităţi şi cariere pe TikTok, au sperat luni de zile că aplicaţia va găsi o soluţie pentru a evita interdicţia adoptată în 2023, dar dezamăgirea pare să fi luat amploare pe măsură ce termenul limită din 19 ianuarie se apropie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.