Cei mai mulţi dintre români caută să petreacă de Crăciun în stil tradiţional, în România, iar de Revelion românii merg la schi în Austria sau Serbia, mai nou, ori la plajă în Egipt, Sri Lanka şi Thailanda, a declarat pentru News.ro Violeta Ghizdeanu, directorul agenţiei Pan European Travel, care spune că, de regulă, pachetele de sărbători sunt în medie cu 30% mai scumpe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Odată trecută liniştea de la finalul sezonului estival, din luna octombrie activitatea din turism a început să crească din nou susţinută de cererile pentru Revelion, pentru sejururi la schi şi, chiar de cererile pentru vara 2020, în cadrul ofertetelor de early-booking. Pentru Crăciun, cele mai căutate locuri sunt în România, românii caută să închirieze vile, de exemplu în Maramureş, să petreacă în stil tradiţional. Iar pentru Revelion, foarte solicitate au fost Egipt, Sri Lanka, Thailanda, dar şi destinaţii de schi în Austria şi Serbia. Preţurile pachetelor, în general, urcă şi cu 30% faţă de altă perioadă a anului”, a declarat pentru News.ro Violeta Ghizdeanu, directorul agenţiei Pan European Travel.

Întrebată dacă românii bugetari au folosit pentru aceste sărbători de iarnă voucherele de vacanţă primite, ea spune că cele acordate anul trecut s-au folosit până în octombrie pentru litoral, staţiunile balneo şi la munte, şi inclusiv din cele date anul acesta, dar nu pentru Crăciun şi Revelion.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

“Dacă despre Revelion nu sunt multe de spus (cererea este oricum mare), se înregistrează solicitări în creştere pentru alte domenii schiabile, alături de clasica Austrie, făcându-şi loc destinaţii mai noi şi mai accesibile precum Kopaonik – Serbia şi Jasna – Slovacia. Din păcate infrastructura, rutieră şi montană, din ţară noastră nu ne ajută prea mult, destinaţiile de schi de la noi fiind insuficiente, supraaglomerate şi scumpe”, a mai declarat Violeta Ghizdeanu.

De asemenea, în ultima perioadă, din partea turiştilor români s-au înregistrat din ce în ce mai multe solicitări pentru zonele mai îndepărtate şi exotice, mai spune ea.

“Am înregistrat o  creştere a cererii şi pe segmentul de exotice, noi având clienţi în Thailanda, Singapore, Indonezia, Malaezia şi Sri Lanka, Mexic, precum şi pe cel de ascensiuni montane “accesibile din punct de vedere tehnic”, precum Mont Blanc, Kilimanjaro, Aconcagua, Elbrus, Lenin. Un segment important din portofoliul nostru, în care ne-am şi specializat  de altfel, şi pentru care avem solicitări, îl reprezintă excursiile pentru 'copii şi părinţi' în parcurile de distracţie din Europa: Disneyland Paris - Franţa, Gardaland-Italia, Europa Park -Germania. Credem că trendul ascendent din ultimii ani se va menţine în continuare”, a mai spus Ghizdeanu.

Directorul agenţiei Pan European Travel mai susţine că voucherele de vacanţă acordate de guvern au condus la o cresterea atât a numarului de clienţi, cât şi a cifrei de afaceri şi că, cel mai probabil, această tendinţă se va menţine şi în perioada următoare.

“Estimăm că în acest an vom avea o creştere cu aproximativ 20% a cifrei de afaceri, atât pentru destinaţiile externe, cât şi pentru cele interne, acestea din urmă fiind puternic susţinute de programul de vouchere de vacanţă. Este adevărat, încă nu ştim care a fost eficienţa acestora per ansamblu şi nici care au fost efectele secundare, dar acesta este alt subiect. Cred ca trendul ascendent din ultimii ani se va menţine în continuare”, a adăugat ea.

De asemenea, în sezonul de primăvară - vară a anului în curs, ofertele de sejururi all-inclusive în Turcia şi în insulele greceşti au fost la mare căutare, alături de ofertele cu buget redus din nordul Greciei.

“Solicitările pentru week-end-urile prelungite au fost de asemenea în creştere atât pentru staţiunile de pe litoralul nostru, cât şi pentru litorarul din ţara vecină, Bulgaria, destinaţii precum Albena, Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Balcic, fiind pline de turişti români“, a mai declarat directorul agenţiei.

Violeta Ghizdeanu a mai spus că turiştii s-au plâns de timpul îndelungat petrecut la trecerea graniţei cu Bulgaria.

“Turiştii s-au plâns că în zilele de trafic intens au petrecut şi câte 3-4 ore aşteptând controlul  vamal; la un  drum de 3-4 ore, să aştepţi alte 3-4 ore pentru a trece graniţa este total nerezonabil, mai ales între două ţări dornice să adere la spaţiul Schengen. Ar trebui să se găsească o variantă pentru a scurta aceşti timpi de aşteptare în punctele de trecere a frontierei”, a declarat directorul agenţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.