Anul acesta românii caută destinaţii inedite, mai puţin aglomerate, la maximum 2 ore de zbor şi la preţuri mai avantajoase, arată datele Grupului Aerotravel. Lesbos (Grecia), Skiathos (Grecia) şi Ischia (Italia) sunt printre cele mai căutate destinaţii pentru sejurul de vară de către cei care doresc o vacanţă în cuplu, cu prietenii sau cu familia. Agenţia de turism a introdus în acest an vacanţe cu zboruri charter în Lesbos, a treia insulă ca mărime din Grecia, care oferă sejururi la tarife mai mici cu până la 20% faţă de pachete similare din alte insule greceşti. Aici, sejururile de 7 nopţi cu zbor charter avion, transferuri şi asistenţă turistică pornesc de la 289 euro / persoană la vilă fără masă, respectiv 599 euro / persoană la hotel de 4 stele nou-renovat, cu mic-dejun inclus. Costurile în destinaţie pentru o masă de prânz la o tavernă sau pentru o excursie opţională sunt accesibile, de multe ori mai mici decât în România, spun reprezentanţii companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lesbos (Grecia), Skiathos (Grecia) şi Ischia (Italia) sunt printre cele mai căutate destinaţii pentru sejurul de vară de către cei care doresc o vacanţă în cuplu, cu prietenii sau cu familia. Insula Lesbos este revelaţia verii 2024 deoarece oferă sejururi la tarife mai mici cu până la 20% faţă de pachete similare din alte insule greceşti, împreună cu toate ingredientele unei vacanţe reuşite: plaje de calitate, mâncare excelentă din produse locale bio la preţuri mici, unităţi de cazare confortabile, activităţi variate şi atmosferă relaxată, ca în Grecia. Lesbos este sinonimă cu relaxarea, reconectarea cu natura şi plăcerile simple ale vieţii, fie că este vorba de o masă delicioasă, o baie în marea caldă şi curată sau un apus de soare spectaculos”, anunţă compania.

În ultima lună, Aerotravel a înregistrat o creştere de aproximativ 50% a cererilor venite pe canalele online pentru vacanţe în străinătate, faţă de perioada anterioară a acestui an, arată datele Grupului Aerotravel.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Tot mai mulţi turişti aleg oferte speciale în destinaţii care permit o anticipare corectă a bugetului de vacanţă necesar, fiind interesaţi de toate aspectele finaciare ale sejurului: cât costă o masă la o tavernă sau un restaurant, care sunt atracţiile turistice, ce tipuri de activităţi sunt disponibile şi care sunt tarifele pentru închirierea unei maşini”, arată compania care precizează că tarifele pentru un pachet turistic la mare în afara ţării au crescut cu 15% faţă de sezonul anterior.

“Aşa cum ne-am obişnuit în ultimii ani, fiecare sezon turistic de vară are specificul său. Românii îşi doresc în continuare să se bucure de cel puţin o vacanţă pe vară, dar analizează mai atent tot ce ţine de costuri deoarece vor să aibă un control mai strict al acestora. Astfel, se orientează spre sejururi la costuri mai accesibile şi, dacă este posibil, în destinaţii în care nu au mai fost, care nu sunt foarte aglomerate şi care le oferă toate ingredientele pentru o vacanţă reuşită. Tocmai de aceea, analizând opţiunile disponibile, am introdus în 2024 vacanţe cu zboruri charter în Lesbos, a treia insulă ca mărime din Grecia. Aici, sejururile de 7 nopţi cu zbor charter avion, transferuri şi asistenţă turistică pornesc de la 289 euro / persoană la vilă fără masă, respectiv 599 euro / persoană la hotel de 4 stele nou-renovat, cu mic-dejun inclus. Costurile în destinaţie pentru o masă de prânz la o tavernă sau pentru o excursie opţională sunt accesibile, de multe ori mai mici decât în România. De aceea, pentru mulţi români insula Lesbos este alegerea potrivită pentru concediul de vară din 2024, mai ales că Grecia este o ţară care ne este familiară şi care ne place, iar zborul până acolo durează doar o oră şi 20 de minute”, declară Antonio Niţu, director general al grupului Aerotravel.

Costurile cu masa în Lesbos sunt comparabile cu cele din ţară, fiind mai scăzute decât în alte destinaţii externe.

”O salată grecească costă 7 - 8 euro, o porţie de sardine este 8 - 12 euro, iar un calamar sau o caracatiţă la grătar costă între 12 şi 15 euro. Garniturile costă între 3 şi 7 euro (salate, orez, cartofi prăjiţi) şi sunt consistente. Toate preparatele sunt făcute din ingrediente proaspete şi gustoase, ca la mama acasă, cultivate sau pescuite local. La masă se poate adăuga o apă (0,5 – 2 euro), o băutură răcoritoare (2 - 4 euro), o bere (3 - 5 euro), o carafă mică de vin (6 euro) sau un ouzo, mândria insulei Lesbos (6 euro pentru două persoane). Vestea bună pentru cei care vor să se relaxeze la plajă este că în Lesbos şezlongurile şi umbrelele sunt gratuite, în schimbul unei consumaţii minime de la bar, adică o cafea (2,5 - 5 euro), o bere (3,5 - 5 euro) sau un cocktail (10 - 15 euro)”, adaugă compania.

Pentru explorarea insulei, poate fi închiriată o maşină cu tarife începând de la 29 euro pentru o singură zi sau 173 euro pentru 7 zile. Astfel, pot fi vizitate câteva obiective din insulă, cum ar fi Muzeul de Istorie Naturală a Pădurii Pietrificate din Lesbos, Muzeul Ouzo (The World of Ouzo) sau castelul Molyvos.

Zborurile charter din Bucureşti până în destinaţie sunt operate de compania Tarom, în ziua de vineri, toată vara până pe 6 septembrie 2024, şi durează o oră şi 20 de minute.

“Pentru sezonul din acest an operăm 14 zboruri charter către insula Lesbos din Bucureşti. Grupul Aerotravel îşi propune să diversifice portofoliul de destinaţii, ca urmare a cererii tot mai mari pentru destinaţii noi, neatinse de turismul de masă şi care oferă, în acelaşi timp, o vacanţă excelentă la un tarif accesibil. Insula Lesbos este o astfel de destinaţie uimitoare, în care te poţi relaxa într-o atmosferă caldă şi prietenoasă, tipic grecească, unde beneficiezi de facilităţi foarte bune, te bucuri de peisaje încântătoare, delicii culinare obţinute din produse locale bio, mare şi soare, nenumărate activităţi şi festivaluri. AeroVacanţe oferă pachete turistice în cele mai frumoase zone ale insulei: Anaxos, renumită pentru cea mai bună plajă Blue Flag, cu ape curate şi calde; Petra, o mică aşezare cu o atmosferă de vacanţă, magazine cu suveniruri şi taverne excelente; şi Molyvos, faimos pentru castelul medieval, zona de shopping şi cea de restaurante cu vederi superbe spre mare”, explică Antonio Niţu, director general al Grupului Aerotravel.

La rândul său, Ischia este insula celor care sunt pasionaţi de sudul Italiei, care sunt îndrăgostiţi de natură şi de apă în toate variantele sale - de la mare la izvoare termale, care sunt fideli gastronomiei italiene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.