Adobe a lansat marţi un asistent de inteligenţă artificială în aplicaţiile sale Reader şi Acrobat, care poate produce rezumate şi poate răspunde la întrebări despre conţinutul PDF-urilor şi altor documente, transmite CNBC.
Asistentul AI, aflat în prezent în versiune beta, este acum disponibil pe Acrobat, ”cu funcţii care vor veni la Reader în zilele şi săptămânile următoare”, potrivit unui comunicat.
Adobe intenţionează să lanseze un plan de abonament pentru noul instrument după ce acesta va ieşi din beta.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Asistentul AI va ajuta utilizatorii să acumuleze informaţiile din documente PDF lungi, generând scurte prezentari generale ale conţinutului lor, a spus compania.
De asemenea, asistentul poate răspunde la întrebări despre informaţiile dintr-un document printr-o ”interfaţă de conversaţie” şi poate sugera întrebări despre fişier pe care utilizatorii le-ar putea adresa.
Adobe a spus că asistentul AI poate genera, de asemenea, citate care permit utilizatorilor să verifice sursa răspunsurilor instrumentului şi poate produce text pentru diferite formate, cum ar fi e-mailuri, prezentări şi rapoarte, potrivit comunicatului.
Alte modele AI, cum ar fi ChatGPT, oferă cititoare de PDF care accelerează în mod similar analizele documentelor lungi, dar aceste servicii impun utilizatorilor să încarce un PDF.
Asistentul AI al Adobe este o caracteristică încorporată.
Într-un interviu acordat marţi la emisiunea ”Squawk on the Street” de la CNBC, CEO-ul Adobe, Shantanu Narayen, a declarat că noul instrument reprezintă obiectivul companiei de ”a democratiza accesul” la mii de miliarde de PDF-uri utilizate.
”Imaginaţi-vă că aţi deschis un document de 100 de pagini. Vreţi să înţelegeţi rezumatul, vreţi să aveţi o conversaţie cu el, vreţi să puneţi întrebări. Doriţi să corelaţi acest lucru cu alte documente pe care le puteţi avea, precum şi cu întreaga informaţie pe care o aveţi în întreprinderea dumneavoastră”, a spus Narayen.
Săptămâna trecută, OpenAI, care a dezvoltat ChatGPT, a lansat un nou instrument care generează videoclipuri realiste, de înaltă definiţie, dintr-un mesaj text.
Răspunzând la o întrebare dacă modelul OpenAI, numit Sora, reprezintă o încălcare a terenului Adobe, Narayen a spus că aceasta ”lucrează şi la modelele noastre video” şi intenţionează să aplice acea tehnologie ”într-un mod responsabil” ”instrumentelor şi fluxurilor de lucru”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.