Acţiunile Tesla au crescut cu aproximativ 19% joi dimineaţa, pregătindu-se pentru cea mai bună zi din ultimii trei ani, după reacţiile pozitive ale investitorilor la raportul financiar al companiei din al treilea trimestru, publicat miercuri seară, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Compania a raportat venituri de 25,18 miliarde de dolari, uşor sub aşteptările analiştilor, de 25,37 miliarde de dolari, dar în creştere cu 8% comparativ cu anul precedent.

Tesla a raportat, de asemenea, un câştig pe acţiune ajustat de 72 de cenţi, faţă de 58 de cenţi aşteptaţi de analişti.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Ne aşteptăm ca această surpriză pozitivă la nivelul câştigurilor să genereze o reacţie puternică pe acţiunile Tesla joi, având în vedere cât de obişnuiţi au devenit investitorii cu raportările sub aşteptări ale companiei,” au scris analiştii de la JP Morgan într-o notă joi.

Marjele de profit ale companiei în al treilea trimestru au fost susţinute de 739 de milioane de dolari proveniţi din veniturile din credite pentru reglementările auto, ”un factor potenţial nesustenabil” pentru performanţa fluxului de numerar în viitor, au remarcat analiştii de la JP Morgan.

Producătorii auto sunt obligaţi să obţină un anumit număr de credite de reglementare în fiecare an, iar dacă nu îşi pot atinge obiectivul, pot cumpăra credite de la alte companii. Tesla are un surplus de credite, deoarece produce doar vehicule electrice.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a declarat în cadrul unei conferinţe de miercuri pe tema rezultatelor financiare că ”cea mai bună estimare” a sa este că ”creşterea producţiei de vehicule” va ajunge la 20%- 30% anul viitor, menţionând ”vehiculele cu costuri mai mici” şi ”progresul autonomiei”. Această predicţie a fost peste cele 15% aşteptaţi de analiştii chestionaţi de FactSet.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.