Acţiunile Kellanova, producătorul Pringles, au crescut luni cu 14%, după un avans iniţial de până la 18%, în urma informaţiei publicate de Reuters că gigantul furnizor de dulciuri Mars explorează o potenţială cumpărare a companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

O înţelegere între Mars şi Kellanova, companie deţinută de o familie, cunoscută pentru mărcile de gustări precum Rice Krispies Treats şi Pop-Tarts, ar fi una dintre cele mai mari înregistrate vreodată în sectorul alimentelor ambalate.

”Credem că portofoliul K de mărci populare de gustări se va potrivi bine cu Mars şi o va ajuta să se extindă pe pieţele internaţionale”, a spus un analist al TD Cowen, Robert Moskow.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Acordurile de preluări în sectorul alimentelor ambalate au crescut de anul trecut, inclusiv cumpărarea de către Campbell Soup a proprietarului sosurilor de paste Rao, Sovos Brands, în valoare de 2,33 miliarde de dolari, şi achiziţia de către J.M. Smucker a producătorului de Twinkies, Hostess Brands, pentru 5,6 miliarde de dolari.

Analiştii au spus că înţelegerea dintre Kellanova cu Marte ar putea duce la o mai mare consolidare a sectorului.

În rezultatele din trimestrul al doilea, Kellanova şi-a crescut vânzările organice anuale şi previziunile de profit, datorită cererii constante pentru cea mai mare marcă a sa, Pringles, şi a promoţiilor eficiente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.