Acţiunile Eastman Kodak au crescut miercuri cu 330%, la circa 26 de dolari pe unitate, după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat un acord cu compania pentru producerea de ingrediente pentru medicamente generice ca reacţie la pandemia de coronvirus, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În timpul tranzacţiilor de miercuri, acţiunile Kodak au urcat cu până la 570%, iar tranzacţiile au fost suspendate de peste 10 ori din cauza volatilităţii.

Marţi, acţiunile Kodak au crescut cu 203%, înregistrând cea mai bună evoluţie din istoria lor, după ce guvernul SUA a acordat companiei un împrumut de 765 de milioane de dolari pentru a începe producţia de ingrediente pentru medicamente în cadrul Legii privind producţia de Apărare.

”Cea de-a 33-a utilizare a Legii privind producţia de Apărare va mobiliza Kodak să fabrice ingrediente farmaceutice active, generice. Vom readuce locurile de muncă şi vom face America cel mai mare producător şi furnizor de medicamente din lume”, a declarat Trump marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă.

Kodak a anunţat marţi că va produce componente farmaceutice care au fost identificate ca fiind esenţiale dar care au devenit deficitare la nivel naţional, conform definiţiei Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente.

Creşterea preţului acţiunilor Kodak a urcat valoarea de piaţă a Kodak la 347 de milioane de dolari, la închiderea tranzacţiilor e marţi. Înainte de tranzacţiile de marţi, capitalizarea companiei era de circa 115 milioane de dolari.

După creşterea de miercuri a acţiunilor, avansul din această săptămână al acestora depăşeşte 1000%, iar capitalizarea de piaţă este pe cale să ajungă mai mare de 1 miliard de dolari.

Compania a anunţat că îşi va extinde facilităţile existente din Rochester, New York şi St. Paul, Minnesota, în cadrul unei noi divizii, Kodak Pharmaceuticals.

”Kodak este mândră că participă la consolidarea autosuficienţei Americii în producerea ingredientelor farmaceutice cheie de care avem nevoie pentru a păstra siguranţa cetăţenilor”, a declarat preşedintele executiv al Kodak, Jim Continenza, într-o declaraţie.

Compania cu o istorie de 131 ani în domeniul fotografiei a solicitat intrarea în faliment în 2012, afacerile sale fiind devastate de trecerea la camerele foto digitale.

Producţia de medicamente ar putea reprezenta o nouă şansă pentru fostul liderul mondial în domeniul filmelor şi fotografiei.

Aceasta nu ar fi prima incursiune a Kodak în industria medicamentelor. În anii 90, Kodak a fost implicată în producţia de medicamente fără prescripţie medicală, cum ar fi aspirina. În cele din urmă, compania a vândut afacerea către gigantul de îngrijire a sănătăţii SmithKline Beecham, pentru 2,925 de miliarde de dolari, în 1994.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.