Achiziţiile de laptopuri şi de computere desktop la nivel mondial au urcat în 2020 la un nivel care nu a mai fost atins din 2007, când a debutat iPhone, în contextul pandemiei de coronavirus care a mărit cererea, iar producătorii sunt la luni de zile distanţă de a respecta comenzile în aşteptare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Învăţarea şi munca de la distanţă au revigorat piaţa computerelor în timpul pandemiei coronavirusului, reducând vânzările de smartphone-uri şi stimulând în acelaşi timp interesul pentru dispozitivele mai mari, care în ultimul deceniu s-au aflat în urma dispozitivelor iPhone şi a celor cu sistemul Android.

”Întregul lanţ de aprovizionare a fost mai solicitat ca niciodată”, a spus Gregg Prendergast, preşedinte al grupului Acer pentru regiunea Americilor.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Livrările globale anuale de PC-uri, care includ laptopuri şi desktopuri, au depăşit aproximativ 300 de milioane în 2008 , dar scăzuseră în ultimul timp la 250 de milioane. Puţini se aşteptau la o redresare.

Dar unii analişti se aşteaptă în prezent ca 2020 se se încheie cu vânzări de aproximativ 300 de milioane de dispozitive, în creştere cu aproximativ 15% faţă de acum un an.

Tabletele înregistrează o creştere şi mai rapidă. Până la sfârşitul anului 2021, numărul computerelor şi tabletelor instalate va ajunge la 1,77 miliarde, în creştere de la 1,64 miliarde în 2019, potrivit companiei de cercetare Canalys.

Noul coronavirus a determinat familiile să se extindă de la un PC pentru acasă la unul pentru fiecare elev, jucător de jocuri video sau lucrător la domiciliu.

Pentru a satisface cererea bruscă, cei mai mari furnizori de PC-uri din lume au adăugat furnizori, au accelerat livrările şi au anunţat oferirea unor modele mai bune pentru anul viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.