Un atelier de pictură şi o vizită ghidată în Galeria de Artă Europeană a Muzeului Naţional de Artă al României fac parte dintr-un program special cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Copii din învăţământul primar vor participa, joi, la atelierul de pictură cu tema „Portret de copil” care va include şi o vizită ghidată în Galeria de Artă Europeană. La final, lucrările realizate vor face parte dintr-o expoziţie organizată în holul Sălii Auditorium, Str. Ştirbei Vodă nr. 1, în perioada 31 mai - 30 iunie.

Acest proiect se adaugă celor cuprinse în cadrul colaborării cu Organizaţia Salvaţi Copiii demarată în anul 2021 şi care constă în realizarea unor activităţi educative la muzeu pentru copiii cuprinşi în programele acestei organizaţii.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În cei trei ani de colaborare, 1.500 de  copii au luat parte la ateliere de creaţie, precum „Portretul, Pasărea ascunsă în piatră - atelier Brâncuşi”, „Moda spaniolă”, „Neagoe Basarab”, „Formă şi culoare” iar pe parcursul anului curent peste 200 de copii au beneficiat de vizite active şi ateliere educative organizate la MNAR.

Pentru toţi copiii experienţele de la MNAR au fost primele ocazii de a păşi în lumea artei şi de a se manifesta creativ într-un domeniu nou, care i-a cucerit imediat.

Evenimentul organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului îşi propune să facă cunoscute creaţiile acestor copii şi imensul potenţial educativ şi creativ pe care îl poate oferi Muzeul Naţional de Artă al României.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.