Vila italiană din centrul Romei cu unica pictură murală de Caravaggio, care a fost scoasă la licitaţie cu un preţ de pornire de 471 de milioane de euro, nu şi-a găsit cumpărător, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vila Aurora se află în centrul unei bătălii juridice între actualul locatar, prinţesa Rita Boncompagni Ludovisi, născută în Texas, şi fiii ei vitregi. 

Locuinţa, care a avut un preţ de pornire de 471 de milioane de euro (394 de milioane de lire sterline), urma să fie cea mai scumpă proprietate vândută vreodată, dar nu a atras licitatori. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

O altă încercare de a vânzare a vilei va fi în aprilie, cu un preţ cu 20% mai mic. 

Camere din vilă conţin fresce realizate de pictorul baroc Guercino, comandate de familia nobilă Ludovisi, care avea legături strânse cu papalitatea şi care a cumpărat proprietatea de la cardinalul Francesco Maria Del Monte în secolul XVI. 

Însă cea mai importantă comoară a vilei de şase etaje este zidul pictat de artistul din secolul XVI-XVII Michelangelo Merisi, cunoscut drept Caravaggio. 

Pictura în ulei, cu nuduri, îi reprezintă pe zeii Jupiter, Neptun şi Pluto, ce au în centru Pământul, marcat de semne ale zodiacului. Se spune că artistul i-a pictat pe zei aşa încât să semene cu el. 

Este singurul mural din lume de Caravaggio care mai există, fiind estimat la 310 milioane de euro. A fost pictat în 1597 după ce proprietarul l-a comisionat pentru laboratorul său de alchimie. 

Remarcabilă, pictura a fost descoperită la sfârşitul anilor 1960, înainte fiind acoperită. 

Iubitorii de artă au cer guvernului italian să intervină pentru a cumpăra vila, astfel încât numeroasele sale comori să poată fi puse la dispoziţie pentru vizionare publică. Peste 38.000 de oameni au semnat o petiţie prin care cer intervenţia statului.

Oricine va cumpăra proprietatea va fi nevoit să cheltuiască alte 11 milioane de euro pentru restaurare.

Până în 2019, Vila Aurora şi grădinile ei puteau fi vizitate de turişti doar prin programarea unor tururi private, care aveau loc o dată pe lună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.