O vestă antiglonţ decorată cu steagul Union Jack, creată de artistul stradal britanic Banksy, similară cu cea purtată de starul hip-hop Stormzy la festivalul Glastonbury, a fost vândută miercuri pentru 780.000 de lire sterline (932.000 de euro) la Sotheby's din Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vesta, realizată după o veche haină de poliţie, este una dintre cele cinci create de artistul britanic pentru a evidenţia nivelul ridicat al infracţiunilor comise cu armă albă în Marea Britanie. Acesta a fost evaluat la 300.000 de lire sterline.

Rapperul britanic Stormzy a făcut vesta celebră atunci când a purtat o alta din aceeaşi colecţie la concertul său din 2019 pe scena principală de la Glastonbury.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

„Aşa cum numai Banksy poate, el reuşeşte să condenseze puternic o problemă socială complexă prin intermediul unui obiect flamboaiant”, a declarat Emma Baker, şefa vânzărilor de artă contemporană la Sotheby's.

„Nu există nicio îndoială că această creaţie este mai relevantă astăzi decât atunci când prima vestă a fost prezentată la Glastonbury, un eveniment care a transformat-o în simbolul unui moment cultural definitoriu”, a adăugat ea.

Luna trecută, poliţia londoneză a acuzat doi bărbaţi de tâlhărie după ce lucrarea lui Banksy „Fată cu balon” a fost furată dintr-o galerie din capitala britanică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.