Un cuplu britanic a descoperit ceea ce se crede a fi o lucrare a pictorului John Constable. Potrivit Daily Mail, cei doi au aflat că faimosul pictor peisagist englez a fost într-adevăr autorul unei picturi neglijate în aripa de oaspeţi a castelului pe care familia lor îl deţine de 800 de ani în Scoţia.
Atunci când Simon Houison Craufurd şi soţia sa, Adity, au moştenit Castelul Craufurdland, o proprietate de 600 de acri situată la 25 de mile sud de Glasgow, au moştenit şi costuri de întreţinere de până la 127.000 de dolari pe an. În ciuda faptului că au condus o afacere de evenimente şi de închiriere în castelul din secolul al XVI-lea, soţii Craufurd s-au gândit că ar putea fi nevoiţi să vândă casa familiei.
Asta până când au apărut în Millionaire Hoarders, un reality-show britanic care urmăreşte un grup de experţi în antichităţi în timp ce scotocesc prin case vechi în căutarea unor comori uitate, dar care ar putea fi nepreţuite.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Speranţele lor s-ar putea să se fi împlinit atunci când echipa Millionaire Hoarders a găsit ceea ce ei cred că este o pictură autentică a lui Constable, în ciuda faptului că lucrarea a fost considerată un fals de o casă de licitaţii cu un deceniu mai devreme.
„Este amuzant pentru că este un tablou pe care l-am văzut de nu ştiu câte ori şi nu i-am acordat niciodată atenţie”, a declarat Simon Houison Craufurd pentru Daily Mail.
Specialistul în antichităţi Ronnie Archer-Morgan, care a petrecut şase luni cercetând tabloul pentru Millionaire Hoarders, a declarat că el crede că tabloul este un adevărat Constable şi chiar a găsit dovezi, în caietele de schiţe ale lui Constable, care arată că artistul a fost în regiune în anii 1820, când se crede că a fost realizat tabloul. De atunci, cuplul a trimis lucrarea pentru o analiză, în speranţa că au dat lovitura. În cazul în care lucrarea va fi autentificată, aceasta ar putea fi vândută la licitaţie cu până la 2,5 milioane de dolari.
O astfel de mană financiară le-ar permite soţilor Craufurd să întreţină castelul şi terenurile din jur şi să se asigure că moşia va fi transmisă celor doi copii.
„Potenţialul pe care tabloul l-ar putea aduce în ceea ce vrem să facem cu proprietatea pe viitor nu este o schimbare de viaţă doar pentru noi - este o moştenire care, sper, va continua pentru generaţii şi generaţii", a spus Craufurd.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.