Promovarea teatrului est-european, importanţa acordurilor de cooperare audiovizuală sau noile forme de diplomaţie culturală, generate în special în jurul jocurilor video şi al creaţiei digitale vor fi discutate de specialişti în cadrul unui simpozion organizat în 28 şi 29 noiembrie de Institutul Francez din România.
Realizat în parteneriat cu Goethe-Institut din Bucureşti şi Universitatea din Bucureşti, simpozionul va avea loc la Facultatea de Ştiinţe Politice (strada Spiru Haret, nr. 8, Bucureşti).
Evenimentul promovează şi explorează diversitatea narativă şi perspectivele interculturale prin schimburi culturale semnificative între Europa de Est şi cea de Vest.
Structurat în cinci paneluri desfăşurate pe parcursul a două zile, programul evenimentului include dezbateri diverse şi subiecte relevante pentru sfera culturală europeană. Colocviul va reuni experţi şi actori cheie din domeniu şi va pune în lumină teme variate cum ar fi promovarea teatrului est-european, importanţa acordurilor de cooperare audiovizuală sau noile forme de diplomaţie culturală, generate în special în jurul jocurilor video şi al creaţiei digitale. Discuţiile vor aprofunda şi subiecte precum rolul statutului de „Capitală Europenă a Culturii” în diplomaţia culturală, cooperarea de cercetare franco-bulgară şi schimburile ştiinţifice Est-Vest în timpul Războiului Rece.
Parte integrantă a proiectului NARDIV, colocviul explorează iniţiative istorice şi inovatoare care au promovat dialogul intercultural între Europa de Est şi Europa de Vest, oferind perspective noi, necesare pentru o dezvoltare vizionară.
Evenimentul se va desfăşura în limbile franceză, engleză şi română, fără traducere.
Programul complet poate fi vizualizat pe site-ul Institutului Francez din România: https://shorturl.at/I9rm9.
Plasat sub tutela Ministerului pentru Europa şi Afaceri Externe, Institutul Francez din România a fost fondat la Bucureşti la 30 mai 1924. Instituţia sărbătoreşte anul acesta Centenarul, un prilej de a celebra o sută de ani de cooperare culturală, artistică, academică, lingvistice educaţională şi ştiinţifică, şi în acelaşi timp, de a marca o prietenie cu rădăcini adânci, susţinută activ de puterea comunităţii francofone din România. Anul festiv devine un cadru motivant pentru a contura viitorul, cu baze solid ancorate într-un ecosistem foarte bogat şi dinamic, în care se acordă o atenţie deosebită tinerilor, creaţiei noi, cercetării, schimburilor şi angajamentelor societăţii civile.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.