Senatorul PSD Robert Cazanciuc lansează la Bookfest „Constituţia pentru copii”, el afirmând că este cadoul de 1 Iunie pentru toţi cei mici, dar şi cei mari. Volumul cuprinde o selecţie de 100 de articole din cele 156 ale Legii fundamentale, structurate în două volume: Vol. I - Drepturile şi îndatoririle fundamentale şi Vol. II - Organizarea şi funcţionarea statului şi este destinată copiilor, adolescenţilor, părinţilor, profesorilor de carieră sau celor ad-hoc, cum sunt avocaţii sau alţi jurişti care participă în şcoli la orele de educaţie juridică.
”Constituţia pentru copii” este cadoul de 1 Iunie pentru toţi cei mici, dar şi cei mari, pe care îi aştept sâmbătă, de ziua lor, la Bookfest, unde vom putea discuta împreună despre Constituţia României, legi şi nu numai. Cartea pe care o lansez cu sprijinul Editurii Universul Juridic este o nouă etapă în cadrul proiectului meu de suflet, demarat acum 11 de ani, în mandatul de al ministru al justiţiei: „Educaţia juridică în şcoli”, spune senatorul pe Facebook.
El arată că volumul cuprinde o selecţie de 100 de articole din cele 156 ale Legii fundamentale, structurate în două volume: Vol. I - Drepturile şi îndatoririle fundamentale şi Vol. II - Organizarea şi funcţionarea statului.
”Selecţia articolelor este evident subiectivă şi a avut în vedere, în primul rând, importanţa lor din perspectiva nevoii de transformare a micilor cititori din copii aflaţi pe băncile şcolilor gimnaziale şi liceelor, în cetăţenii de mâine, conştienţi de drepturile şi obligaţiile lor într-o societate care îi sprijină şi îi protejează. Pentru a face înţelesul textului constituţional accesibil publicului de toate vârstele, am recurs la trei metode care se completează reciproc şi vin să reveleze sensul: desenul, citatul şi explicaţia”, precizează parlamentarul PSD.
Robert Cazanciuc mai arată că această carte este destinată copiilor, adolescenţilor, părinţilor, profesorilor de carieră sau celor ad-hoc, cum sunt avocaţii sau alţi jurişti care participă în şcoli la orele de educaţie juridică.
”Constituţia astfel “tradusă” pe înţelesul elevilor, îşi asumă aşadar un dublu rol: dincolo de un material informativ pentru copilul autodidact care vrea să cunoască, să înţeleagă şi să devină un bun cetăţean, ea poate reprezenta şi un inedit suport didactic pentru profesorul de istorie sau cultură civică care predă primele noţiuni despre constituţie şi îşi doreşte să iasă din paradigma impusă de manualul şcolar. Mi-aş dori ca această lucrare să devină liantul unui dialog permanent între copii şi adulţi pe tema locului şi rolului nostru în Cetate. Mulţumesc tututror profesorilor şi elevilor care mi-au fost parteneri de-a lungul unui deceniu. Un gând special îi trimit Ralucăi, autorul desenelor, care acum ne priveşte dintre stele. Ne vedem sâmbătă, de Ziua Copilului, la Cafeneaua Literară din incinta Bookfest, la orele 11.00”, spune Cazanciuc.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.