Scurtmetrajul documentar "Despre imposibilitatea unui omagiu" de Xandra Popescu, produs de regizoare împreună cu Ada Solomon, va avea premiera mondială în cadrul Festivalului de Film de la Locarno. Evenimentul ajuns la cea de-a 77-a ediţie se desfăşoară între 7 şi 17 august, iar filmul este inclus în secţiunea Pardi di Domani care reuneşte opere experimentale expresive şi inovatoare prin formă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Despre imposibilitatea unui omagiu" îl are în centru pe Ion Tugearu, unul dintre cei mai mari dansatori şi coregrafi români, denumit "prinţul baletului românesc".

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Şi-a început cariera ca prim-solist ai Operei Naţionale şi a dansat pe cele mai importante scene ale lumii. De aproape 60 de ani dansează, coregrafiază şi formează artişti din zona baletului, dar şi a dansului contemporan. A rămas mereu aproape de foştii săi elevi, acum artişti consacraţi, şi a contribuit esenţial la demersurile pentru crearea Centrului Naţional al Dansului. Continuă să fie prezent frecvent la marile evenimentele de dans contemporan din Bucureşti.

Xandra Popescu este scriitoare, realizatoare de film şi curatoare. Filmografia ei include scurtmetrajele: "Perfect Two" (2022) prezentat în selecţia Kurzfilmtage Winterthur, a Festivalului de Film de la Dresda şi "Sentimental Stories" (2023) a cărui premieră mondială a avut loc în competiţia Orizzonti a Festivalului de Film de la Veneţia. Xandra Popescu, împreună cu Larisa Crunţeanu, a înfiinţat platforma de producţie artistică Copia Originală. Alături de teoreticiana Ulrike Gerhardt, a fost una dintre fondatoarele platformei de artă video D’Est. În prezent dezvoltă un lungmetraj de ficţiune şi este înscrisă în programul Deutsche Film- und Fernsehakademie din Berlin.

"Despre imposibilitatea unui omagiu" este o producţie microFILM şi Hello Trouble realizată în coproducţie cu Televiziunea Română şi Komplizen Film. Participarea "Despre imposibilitatea unui omagiu" la Festivalul de Film de la Locarno este realizată cu sprijinul CNC - Centrul Naţional al Cinematografiei, UCIN, UPFAR ARGOA şi Institutul Cultural Român.

Bazat pe o idee a producătorilor Ada Solomon şi Jonas Dornbach, "Despre imposibilitatea unui omagiu” este scris şi regizat de Xandra Popescu. Imaginea este semnată de Pedro Bordaberry, montajul de Ana Branea, Cătălin Cristuţiu, Xandra Popescu, producători executivi sunt Diana Caravia şi Carla Fotea. Jonas Dornbach este coproducător, iar Ada Solomon şi Xandra Popescu sunt producătoarele scurtmetrajului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.