Lansarea documentarului „Fahrenheit 11/9” al lui Michael Moore, care va face dezvăluiri importante despre Donald Trump şi al cărui producător executiv este Harvey Weinstein, este pusă sub semnul întrebării, după ce compania Colony Capital a anunţat că va investi în Weinstein Co. Preşedintele acesteia este Thomas J. Barrack Jr., prieten apropiat al preşedintelui american.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Titlul documentarului face referire la ziua în care Donald Trump a fost declarat preşedinte al Statelor Unite - 9 noiembrie 2016.

Drepturile asupra acestui proiect au fost cumpărate de Bob şi Harvey Weinstein pentru Fellowship Adventure Group, iar filmările pentru documentarul lui Moore au fost realizate în secret. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Potrivit realizatorului, filmul are ca scop dizolvarea „scutului de teflon” al lui Trump şi a preşedinţiei lui.

”Indiferent de ce spui despre el, nu funcţionează. Indiferent de ce este dezvăluit, el rămâne în picioare. Fapte, realitate, creiere nu-l pot înfrânge. Chiar şi atunci când îşi pricinuieşte o rană, se trezeşte a doua dimineaţă şi o ia de la capăt. Totul se sfârşeşte cu acest film”, a transmis Moore în primăvara acestui an.

Fraţii Harvey şi Bob Weinstein sunt cei care au lansat „Fahrenheit ‪9/11” în 2004, peliculă a lui Moore care a generat încasări de peste 200 de milioane de dolari în întreaga lume şi care a fost recompensată cu Palme d’Or.

Noul proiect a fost prezentat la Festivalul de Film de la Cannes, în luna mai 2017, vizând distribuirea internaţională.

Conducerea Weinstein Co. a anunţat luni că ia în calcul vânzarea companiei socităţii de investiţii Colony Capital.

Weinstein Company a fost cofondată de Harvey Weinstein, producătorul de film acuzat de mai multe femei de hărţuire şi agresiune sexuală. El a fost concediat de la conducerea companiei, la începutul acestei luni, şi a demisionat în urmă cu două zile din consiliul de conducere.

Colony Capital a fost deja de acord să facă o infuzie de capital în Weinstein Co.

Fondator şi preşedinte executiv al Colony Capital, Thomas J. Barrack Jr., a declarat: „Suntem încântaţi să investim în Weinstein Company şi să o ajutăm să meargă mai departe. Credem că această companie are potenţial. (...) Vom ajuta la revenirea companiei la statutul de simbol în industria filmului şi a televiziunii”.

Această investiţie şi preluare poate însemna eliminarea numelui Weinstein din companie şi schimbarea conducerii.

După izbucnirea scandalului care îl are în centru pe Harvey Weinstein, regizorul Michael Moore a publicat o scrisoare pe pagina sa de Facebook, pe care a intitulat-o „Folosiţi acest moment pentru a crea o lume fără Harvey-i”.

„Noi toţi (bărbaţii) suntem responsabili pentru că am permis să existe o societate în care femeile să nu se simtă sigure. O societate în care, atunci când sunt abuzate, nu pot povesti fără să le fie frică de răzbunare şi ruşine”, a scris el.

Totuşi, referitor la cel mai nou proiect cinematografic al său, Moore nu a făcut nicio declaraţie.

Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Weinstein, în vârstă de 65 de ani, susţine că orice relaţie sexuală a fost consimţită.

Producătorul a fost concediat din The Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Bob.

Meryl Streep, Judi Dench, Bob Iger, George Clooney, Jennifer Lawrence, James Gunn, Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Megan Ellison, Julianne Moore, Seth Rogen, Kevin Smith, Lena Dunham, Judd Apatow, John Oliver, Patricia Arquette şi Mark Ruffalo, între alţii, au condamnat comportamentul lui Weinstein faţă de femei.

Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. În plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat ”cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru. În plus, Sindicatul Producătorilor are în vedere eliminarea lui.

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, pe 10 octombrie, că se desparte de producător, pentru ”actele sale de neiertat”.

New York Police Department (NYPD) şi Metropolitan Police din Londra au anunţat că au început investigaţii privind acuzaţii de agresiune sexuală aduse producătorului Harvey Weinstein.

Emmanuel Macron a spus că a început procedurile de retragere a Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare acordat în 2012 lui Harvey Weinstein.

Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul „Shakespeare in Love”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.