Ministrul Culturii, Raluca Turcan, cataloghează drept „o eroare de raportare la motivele iei tradiţionale” decizia casei de modă Louis Vuitton de a copia ia cu şinoare din Mărginimea Sibiului, gest care a provocat indignare în rândul unora dintre păstrătorii tradiţiei din România. „Am considerat că mai bine lucrăm împreună cu ei pentru a scoate şi a pune în evidenţă tezaurul extraordinar pe care România îl are în materie de izvoade, de îmbrăcăminte şi de tradiţii populare decât să începem cu ameninţări, cum au fost unele abordări, să facem referire la un cadru legal care nu există”, spune Turcan, în acest context.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Compania Louis Vuitton, în primul rând este un brand internaţional, o companie foarte importantă şi, din secunda în care a apărut această, să spunem, eroare în modul de raportare la motivele tradiţionale ale iei cu şinoare din Mărginimea Sibiului am considerat că mai bine lucrăm împreună cu ei pentru a scoate şi a pune în evidenţă tezaurul extraordinar pe care România îl are în materie de izvoade, de îmbrăcăminte şi de tradiţii populare decât să începem cu ameninţări, cum au fost unele abordări, să facem referire la un cadru legal care nu există, ci care poate fi creat pentru protejarea patrimoniului imaterial - şi lucrul acesta îl avem în vedere - dar în niciun caz într-o atitudine războinică faţă de cei de la Louis Vuitton şi suntem în dialog tocmai pentru a încerca împreună să scoatem în evidenţă modelele tradiţionale extraordinare pe care România le are, o parte din porturi şi, mai mu8lt decât atât, cei care sunt păstrători ai aceste tradiţii, adică meşteşugarii. Şi cred că vom avea şi surprize foarte plăcute pe viitor”, a afirmat ministrul Culturii la Prima Tv, în emisiunea Insider Politic.
În ceea ce priveşte un consens cu marea casă de modă, Raluca Turcan spune: ”Am ajuns de mult, din prima secundă. Au fost foarte deschişi şi au apreciat modul de reacţie al autorităţilor statului român”. 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Ministrul a explicat că dialogul cu Louis Vuitton a fost purtat, din partea autorităţilor române, atât de către reprezentanţi ai Ministerului Culturii, cât şi de reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi Ambasadei României a Paris.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.