Revista de satiră Charlie Hebdo a fost ţinţa mai multor critici pe reţelele de socializare după ce a prezentat victimele cutremurului din Italia sub forma unor feluri de mâncare originare din peninsulă, notează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Desenul din cel mai recent număr al revistei face referire la oraşul Amatrice, cel mai afectat de seismul de 6,2 grade, care a avut loc săptămâna trecută.

Amatrice este oraşul spaghetelor all'amatriciana, un fel de mâncare ce conţine sos de roşii şi suncă de porc.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Imaginea realizată de Charlie Hebdo arată un bărbat rănit şi o femeie care stau lângă un morman de dărâmături din care se pot vedea mai multe picioare. Fiecare dintre personaje a fost numit după un fel de mâncare.

Bărbatul bandajat reprezintă ”Penne în sos tomat”, femeia cu arsuri este descrisă ca ”Penne gratinate”, iar trupurile prinse sub dărâmături, drept ”Lasagna”. Totul, sub titlul ”Cutremur în stil italian”.

”Arată încă o dată că nu au respect pentru nimic. Asta nu este satiră”, a fost unul dintre mesajele publicate de un utilizator Twitter. 

”Desenul la care nu te aşteptai. Demn de laudă că satira este liberă, dar bunul gust are limite”, a fost un altul. ”Este dezgustător. #CarlieHebdo trebuie să înveţi să ai puţin respect”, s-a exprimat un utilizator.

Desenul, care a făcut înconjurul lumii a atras numeroase critici, iar în Italia, ziarele La Stampa şi Corriere della Serra au făcut referire la acesta.

Nu este prima dată când hashtag-ul #CharlieHebdo este folosit în media pentru exprimarea furiei provocate de unele dintre desenele realizate.

”Când luau peste picior religii şi refugiaţi morţi toţi aţi spus «libertate de exprimare», acum sunteţi jigniţi?”, este un mesaj publicat vineri pe Twitter.

În 2015, revista a publicat un desen care îl avea drept protagonist pe Alan Kurdi, copilul sirian înecat în timp ce trecea cu familia Marea Mediterană, şi câteva schiţe controversate cu profetul Mohamed.

În ciuda actualei controverse, publicaţia, văzută ca un exponent al libertăţii de exprimare, este apărată de mulţi cu hashtag-ul #JeSuisCharlie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.