Regele Charles al III-lea se va deplasa marţi la Southport, la nord de Liverpool, la trei săptămâni după ce trei fete au fost ucise într-un atac cu cuţitul care a declanşat revolte rasiste violente în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Regele „va vizita Southport pentru a-şi exprima sprijinul pentru cei afectaţi de atacul din 29 iulie şi de revoltele care au urmat”, a precizat Palatul Buckingham într-un comunicat.

Charles al III-lea se va întâlni cu copiii care au supravieţuit atacului, care a avut loc în timpul unui curs de dans inspirat de starul american Taylor Swift.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Tripla crimă a fost urmată de o săptămână de violenţe rasiste şi islamofobe în Anglia şi Irlanda de Nord, stârnite de agitatori de extremă dreaptă pe fondul zvonurilor online despre suspect, prezentat iniţial ca un solicitant de azil musulman.

Acesta este de fapt un adolescent în vârstă de 17 ani, Axel Rudakubana, născut în Cardiff, Ţara Galilor, într-o familie originară din Rwanda, conform presei britanice.

La 9 august, Charles al III-lea a denunţat violenţa şi a făcut apel la „respect reciproc”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.