„Revolta poveştilor", adaptare după un text de Sînziana Popescu, primul spectacol de teatru imersiv dedicat copiilor şi părinţilor din România, creat în parteneriat cu Teatrul „Stela Popescu", va avea premiera în 16 noiembrie la MINA - Museum of Immersive New Art.
„Revolta poveştilor" este mai mult decât un spectacol de teatru - este o experienţă unică de New Media Art, care îmbină teatrul, tehnologia şi interacţiunea pentru a aduce la viaţă lumea magică a poveştilor. Prin acest spectacol, ne propunem să readucem farmecul poveştilor în vieţile celor mici, oferindu-le o uşă deschisă către lumea cărţilor.
Prima reprezentaţie imersiva va avea loc în 16 noiembrie, de la ora 10:00, în spaţiul MINA, unde copiii şi părinţii sunt invitaţi să trăiască împreună o aventură în care imaginaţia ia locul principal. Spectacolul se va desfăşura în acest spaţiu inovator, echipat cu tehnologie de ultimă generaţie, conceput pentru a oferi o experienţă captivantă şi interactivă.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Montat iniţial în anul 2019 pe scena Teatrului „Stela Popescu” în regia lui Tony Adam, scenografia clasică a lui Cristian Marin şi coregrafia Ioanei Macarie, spectacolul „Revolta poveştilor" aduce în prim-plan importanţa lecturii şi a imaginaţiei. În varianta de teatru imersiv care va avea premiera în noiembrie 2024, copiii sunt invitaţi să descopere într-un spaţiu virtual o atmosferă vibrantă în care vor descoperi personajele clasice din basme şi magia cărţilor cu poveşti nemuritoare.
Doii copii, Mihai şi George, pătrund în universul cunoaşterii şi al imaginaţiei, având misiunea de a salva personajele de basm de la uitare. Publicul este parte integrantă a călătoriei lor, iar spaţiul imersiv al MINA Museum amplifică emoţia fiecărei scene.
Spectacolul „Revolta poveştilor" vorbeşte despre pierderea plăcerii de a răsfoi în tihnă o carte şi de a închipui poveşti pline de magie, personaje şi culoare. Spectacolul vrea să transmită că poveştile pot continua să existe doar dacă sunt citite, cultivate şi iubite. Altfel, toate personajele îndrăgite din basmele copilăriei noastre se revoltă, se urâţesc şi devin anacronice. Eroii piesei, Mihai şi George, ei înşişi copii, intră în lumea cunoaşterii şi imaginaţiei cu sarcina de a salva de la uitare personajele de basm şi emoţia întâlnirii cu acestea.
Spectacolele vor continua să fie prezentate în spaţiul MINA, oferind copiilor şi părinţilor o experienţă unică şi fascinantă, timp de 60 de minute, fără pauză. Accesul este recomandat copiilor cu vârsta de peste 4 ani.
În distribuţie sunt: George: Marian Sas, Mihai: Tudor Cucu Dumitrescu, Mama Vitregă: Manuela Hărăbor, Lupul/ Balaurul/ Pitic (Înţeleptul): Sorin Aurel Sandu, Făt Frumos/ Vrăjitorul din Oz/ Pitic (Morocănosul): Cătălin Frăsinescu, Hänsel: Cristi Neacşu, Gretel: Irina Cărămizaru, Capra/ Cenuşăreasa/ Pitic (Hapciu): Silvia Stanciu, Scufiţa Roşie/ Mutulică: Ştefania Dumitru, Oglinda: Magda Condurache, Albă ca Zăpada: Mădălina Mihai, Sora/ Pitic (Somnorosul)/ Căpcăun: Cristina Marin Neagu, Sora/ Pitic (Ruşinosul)/ Căpcăun: Carmen Mărgărit, Măgar/ Pitic (Bucurosul): Anda Stoian.
Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta de peste 4 ani, iar durata reprezentaţiei este de 60 de minute, fără pauză. Biletele sunt disponibile pe site-ul minamuseum.com şi la recepţia MINA, în limita locurilor disponibile. Preţul biletului early bird este de 60 de lei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.