Premiul Naţional de Poezie ”Mihai Eminescu” se acordă pe 15 ianuarie, la Botoşani, suma alocată fiind de 65.000 de lei, iar câştigătorul va primi titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului, potrivit hotărârii Consiliului Local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Se aprobă alocarea sumei de 65.000 lei din bugetul local pentru anul 2017 în vederea finanţării Premiului Naţional de Poezie «Mihai Eminescu» ediţia a - XXVI -a, Botoşani 13 - 15 ianuarie 2017. Suma de 65.000 lei urmează a fi inclusă în bugetul local al municipiului Botoşani pe anul 2017”, se arată în decizia Consiliului local.

 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Suma va fi folosită pentru achitarea costurilor legate de valoarea premiului, jurizare, realizare însemne premiu, cheltuieli prezentare spectacol, recital de gală (spectacol), cină festivă, unele cheltuieli de cazare şi masă invitaţi, transport, publicitate, precum şi alte cheltuieli neprevăzute ce pot aparea pe parcursul desfăşurării evenimentului, sunt informaţiile legate de finanţare.  

Manifestările de la Botoşani vor începe pe 13 ianuarie, când invitaţii vor merge la Vorona, pentru a participa la şezătoarea literară tradiţională, la un pelerinaj la conacul familiei Iuraşcu din Joldeşti.

Sâmbătă, va fi organizată o deplasare la Bălţi, în Republica Moldova, unde va fi decernat titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Alecu Russo" criticului Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România. 

Duminică, de Ziua Culturii Naţionale, la ora 9.00, în Sala Mare a Primăriei Botoşani va avea loc o şedinţă extraordinară a Consiliului local în care laureatul ediţiei va primi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului. 

La ora 10.15, un Te Deum va fi cântat în Biserica Uspenia, iar la ora 11.00, invitaţii vor merge la Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii ”Mihai Eminescu”. La ora 17.00, la Sala ”Mihai Eminescu” va avea loc decernarea Premiului Naţional de Poezie ”Mihai Eminescu” - Opus Primum (pentru debut literar) şi Opera Omnia (toată opera, întreaga creaţie aparţinând unui autor). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.