„Piano Colours”, un spectacol - eveniment regizat de Catinca Drăgănescu şi conceput de pianistul Sergiu Tuhuţiu, propune vineri, de la ora 19.30, publicului de la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” o metaforă artistică a felurilor în care memoria alterează amintirile şi atribuie sensuri subiective trecutului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Sergiu Tuhuţiu, Judith State, Flavia Giurgiu şi Radu Dumitriu prezintă un spectacol imersiv realizat printr-o combinaţie unică de muzică clasică şi electronică, împletită cu dans contemporan şi design de lumini.

Judith State semnează coregrafia, Gabi Albu a creat scenografia, designul de lumini a fost realizat de Andrei Ignat, muzica clasică fiind semnată de Sergiu Tuhuţiu, iar muzica electronică de Radu Dimitriu.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

„Piano Colours” este rezultatul unei viziuni comune care „îşi propune să transforme un concert de pian într-o experienţă muzical – performativă. Cred că este un demers vizionar în această lume a senzorialităţii şi imersivităţii. Pregătim un show care să vă poarte prin lumi şi stări, ca un vis. E o provocare”, spune regizoarea Catinca Drăgănescu.

„Judith State şi cu mine plănuim de vreo 12 ani să facem un spectacol împreună şi abia acum am reuşit să ne organizăm. Sub titlul unei serii de concerte pe care le-am organizat sub diverse forme în trecut, ne-am gândit să explorăm, alături de Radu Dumitriu şi Flavia Giurgiu, felurile prin care memoria ne deformează amintirile şi atribuie sensuri trecutului.”, declară Sergiu Tuhuţiu.

Pentru coregrafa şi dansatoarea Judith State, acest spectacol reprezintă împlinirea unei vechi dorinţe. „În urmă cu mulţi ani, Sergiu Tuhuţiu a făcut la Teatrul Odeon un spectacol de muzică clasică (pian), muzică electronică şi dans contemporan. Nu eram în ţară, l-am ratat cu brio, dar am rămas cu gândul la el. Întotdeauna mi-am dorit - cu atât mai mult cu cât aveam pianul şi muzica clasică în casă - să dansez într-un asemenea context. De atunci s-au schimbat multe (în mine): mi-a căzut cu tronc muzica electronică, mi-a căzut cu tronc mişcarea suprapusă pe text, apoi nemişcarea şi liniştea. M-am bucurat când Sergiu mi-a spus că vrea să facă un nou spectacol, să introducă în structura lui şi text, să foreze mai mult în intenţiile de atunci, să încercăm să mergem mai departe, pornind din punctele în care am ajuns între timp, după trecerea acestor mulţi ani. E un privilegiu să pot lucra cu artişti în care cred, să-i am alături din nou pe scenă pe Radu Dumitriu şi Flavia Giurgiu, să colaborăm în echipă (scenografie, lumini, regie) ca în familie, cu oameni cu care rezonăm pe toate planurile. Sunt emoţionată şi nerăbdătoare şi sper să avem un public cât mai numeros, dornic să ni se alăture în această călătorie”. 

„Pentru mine este o bucurie să lucrez într-o aşa companie selectă. Provocarea este mare să găsim un echilibru între muzică clasică, text, mişcare şi muzică electronică. Cum se va percepe cred că vom afla împreună abia după. Vă aşteptăm!”, spune muzicianul Radu Dumitriu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.