În această vară, vizitatorii Palatului Buckingham din Londra vor putea să stea în spatele faimosului balcon unde familia regală britanică pozează adesea, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pentru prima dată, palatul deschide Aripa de Est a clădirii, care include Camera Centrală unde se află emblematicul balcon. 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

"Această cameră a fost construită în Aripa de Est de regina Victoria şi prinţul Albert. Şi prinţul Albert a fost cel care a sugerat balconul", a declarat Nicola Turner Inman, curator al Artelor decorative la Royal Collection Trust.

"A fost folosit pentru prima dată în 1851 pentru a saluta trupele care au luptat în Războiul Crimeii. Aşadar, a fost folosit destul de mult timp", a spus ea.

Vizitatorilor nu li se va permite să stea pe balcon.

Dar, pe lângă posibilitatea de a privi prin cortina de plasă către bulevardul The Mall, există şi un candelabru de sticlă din secolul al XIX-lea, recent restaurat, în formă de floare de lotus, care poate fi admirat.

"Pentru public, posibilitatea de a vedea candelabrul, de a fi efectiv în camera în care este amplasat, este o perspectivă interesantă", a declarat Turner Inman.

Posesorii de bilete vor putea, de asemenea, să intre în Yellow Drawing Room, care prezintă obiecte din secolul al XVIII-lea, cum ar fi tapet chinezesc pictat manual recent restaurat şi un ceas Kylin.

Deşi există tururi ghidate ale unor părţi ale palatului încă din 1993, accesul în această secţiune a fost posibil după cinci ani de renovări, ca parte a programului continuu de rezervare a Palatului Buckingham.

Alte atracţii includ tapiserii imperiale chinezeşti din mătase dăruite reginei Victoria, precum şi lucrări de artă ale pictorului britanic din secolul al XVIII-lea Thomas Gainsborough, expuse în Coridorul principal.

Pe lângă vizionarea camerelor din Aripa de Est, folosite adesea pentru recepţii şi întâlniri, precum şi a momentelor de balcon, biletele de 75 de lire (95,90 $) includ accesul la Camerele de Stat.

Deschiderea camerelor de stat şi a sălilor din Aripa de Est este între 11 iulie şi 29 septembrie. Biletele mai ieftine sunt disponibile doar pentru camerele de stat, însă cei care doresc să vadă aripa nou deschisă vor trebui să aştepte până anul viitor, deoarece aceste bilete s-au epuizat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.