Opera din Sydney şi Harbour Bridge au rămas primele în întuneric, sâmbătă, timp de o oră, pentru a marca "Ora Pământului", acţiune mondială care propune stingerea luminilor destinată mobilizării contra schimbării climatice şi pentru a salva natura, scrie AFP.
Shanghai Tower, Victoria Harbour din Hong Kong, Burj Khalifa din Dubai, Piaţa Roşie din Moscova, Acropole din Atena, Turnul Eiffel de la Paris, piramidele egiptene, bazilica Sfântul Petru din Roma, Big Ben din Londra, statuia Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro, sediul ONU de la New York, nenumărate situri, monumente şi clădiri din 180 de ţări vor rămâne în întuneric, pe rând, timp de o oră în funcţie de fusele orare.
Organizată de World Wide Fund (WWF), această mobilizare cetăţenească la nivel mondial, a ajuns la cea de-a 13-a ediţie.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"Suntem prima generaţie care ştie că distruge lumea. Şi am putea să fim ultima care să facă ceva în această privinţă", a indicat ONG-ul. "Avem soluţiile, mai rămâne doar să ne facem auziţi".
Dermot O'Gorman, director al WWF în Australia, a spus pentru AFP că prin această acţiune "sute de milioane de oameni din întreaga lume atrag atenţia că nu avem nevoie doar de acţiuni urgente pentru stoparea încălzirii globale, ci şi pentru protejarea planetei".
Zeci de fabrici din lume au anunţat că se vor alătura mişcării.
Începută ca un eveniment simbolic de stingere a luminii în Sydney, în 2007, Earth Hour este acum cea mai mare mişcare la nivel mondial pentru mediu, care inspiră milioane de oameni să ia atitudine pentru a salva planeta şi natura.
Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF- Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, când peste 2,2 milioane de oameni şi 2.000 de sedii de companii din oraş au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice. La ediţia 2014, peste 7.000 de oraşe din peste 162 de ţări au stins lumina de Earth Hour.
Potrivit ultimului raport "Planeta vie", publicat de WWF în 2018, din 1970 până în 2014 populaţiile de tertebrate - peşti, păsări, mamifere, amfibieni şi replite - au scăzut cu 60% la nivel mondial. Un declin de 89% a fost înregistrat la tropice, în America de Sud şi Centrală.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.