Cartea ”Originea speciilor”, de Charles Darwin, apărută la editura Herald, va fi lansată pe 20 mai, de Noaptea Muzeelor, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Originea speciilor” este una dintre puţinele opere ştiinţifice accesibile publicului larg, care a revoluţionat atât ştiinţele biologice, cât şi modul în care vedem conexiunea noastră ca oameni cu natura şi a influenţat gândirea filozofică şi ştiinţifică modernă. 

Invitaţii speciali ai acestui eveniment sunt dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, acad. prof. univ. dr. Mircea Flonta, profesor la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, acad. dr. Dumitru Murariu, directorul Institutului de Biologie al Academiei Române, prof. univ. dr. Dan Alexandru Grigorescu, paleontolog, profesor la Facultatea de Geologie şi Geofizică a Universităţii din Bucureşti, Alexandru Anghel, coordonatorul colecţiei Mathesis, precum şi cu Sorin Lucaci, reprezentantul editurii Herald.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Programul special al evenimentelor prilejuite de Noaptea Muzeelor de la Antipa va continua cu vernisarea expoziţiei temporare ”Urme în timp”, în prezenţa paleoartistului Eduard Olaru. Expoziţia ilustrează evoluţia şi originile omului modern prin reconstruiri grafice a 16 specii de hominide.

Începând cu ora 18.00, timp de două ore, invitaţi de prestigiu vor participa la o masă rotundă organizată în Atrium-ul Muzeului, în apropierea scheletului de Deinotherium gigantissimum, care va fi transmisă în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi video on line pe www.radioromaniacultural.ro.

O dezbatere, la care publicul va juca rol de invitat, putând adresa în mod direct întrebări participanţilor, va fi moderată de Corina Negrea, realizator de emisiuni de ştiinţă la Radio România Cultural.

Pe parcursul serii, publicul va avea ocazia să viziteze gratuit expoziţia permanentă a Muzeului, începând cu ora 1.:00 şi, totodată, să participe la o serie de activităţi specifice de cercetare, care vor avea loc în curtea Muzeului, începând cu ora 22.00.

Digi Animal World va fi prezent şi în acest an la Noaptea Muzeelor de la Antipa, oferind vizitatorilor scurte proiecţii de filme documentare, precum şi alte surprize.

Între orele 22.00 - 23.00, musafirii vor putea intercepta sunetele de lilieci din grădina Muzeului ”Antipa” cu ajutorul detectorului de ultrasunete, sub coordonarea specialiştilor din Muzeu. 

Participarea la aceste evenimente se va face pe baza înscrierii prealabile, în limita a 100 de locuri.

Demonstraţiile realizate de către cercetătorii Muzeului Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” se vor face numai în condiţii meteorologice favorabile.

Pe data de 20 mai, în intervalul orar 10.00 - 16.30, Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” va fi închis. 

Patruzeci de muzee şi spaţii culturale din Bucureşti şi 85 din ţară şi-au anunţat participarea la Noaptea Muzeelor 2017.

S-au înscris pentru a participa la acest eveniment şi Arhivele Naţionale, Casa Experimentelor, Cimitirul Bellu, Fundaţia Calea Victoriei, NOD Makerspace, care va deschide expoziţia “Muzeu 3017”, ce presupune şi inaugurarea unui spaţiu muzeal nou, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor şi Oraşelul Cunoaşterii.

Muzeul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu”, Muzeul de Istorie şi Cultură a Evreilor din România, ARCEN (Şcoala Centrală, Grădina Icoanei), Romanian Design Week, dar şi Liceul de Coregrafie ”Floria Capsari” se numără printre participanţi.

Potrivit organizatorilor, aplicaţia Questo va face trasee tematice de Noaptea Muzeelor, iar Uber va oferi curse gratuite.
  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.