De Noaptea Albă a Galeriilor - NAG, între 4 şi 6 octombrie, spaţiile alternative de artă contemporană din 12 oraşe din ţară şi din Bucureşti îşi deschid porţile pentru un program lung şi plin de surprize. Intrarea este liberă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Publicul va putea cutreiera galerii, spaţii alternative, huburi creative şi ateliere de creaţie din Bucureşti (50 de spaţii înscrise), Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Galaţi, Iaşi, Valea Jiului (Petrila şi Petroşani), Reşiţa, Sibiu, Timişoara, Târgu Mureş.

Programul oficial de vizitare al NAG este în intervalul orar 18:00-00:00. Pentru programul specific fiecărei locaţii, informaţiile sunt pe site, paginile de eveniment ale fiecărui oraş în parte, pagina de Facebook sau Instagram. 

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

NAG a început la Bucureşti acum 17 ani. Încă de la început, NAG a evidenţiat şi lumile mai puţin vizibile ale artelor. 

Expoziţie-arhivă la Mobius Gallery

În 2007, Neon organiza la Galeria Nouă o expoziţie care se numea cum nu se poate mai bine, „Ne place ce faci”. Două decenii mai târziu, The Oilers (Saint & Omar) şi Neon ies la lumină de NAG #18 cu o expoziţie retrospectivă. Proiectul special „Uncontrollable Imagination” va fi deschis la Mobius Gallery din Piaţa Amzei 13. 

„Dacă aş scrie un alt fel de istorie a artelor în care grafferii ar fi clasificaţi pe curente, Neon ar fi pentru mine flancul avangardei iar Oilers the Dadaist smartass prankers. Nici că se poate ceva mai bun şi mai gustos mai ales în acest an în care aniversăm treizeci de ani de cultură hip hop pe teritoriul mioritic şi un an mai târziu după celebrarea a unei jumătăţi de secol a acestui fenomen în măreaţa Americă. Şi nici că se poate ceva mai minunat într-un an în care fac o reverenţă în faţa acestor domni alături de care am început acum şaptesprezece ani aventura NAG”, spune Suzana Dan, fondatoarea NAG. 

„Uncontrollable Imagination: Lost Files and Hidden Treasures” este un proiect special produs de Noaptea Albă a Galeriilor. Evenimentul completează demersul curatorial al centrului de cultură contemporană Rezidenţa9 de explorare a mişcărilor underground care au influenţat evoluţia scenei artistice din România a ultimelor decenii.

Noaptea Albă a Galeriilor - NAG este cel mai longeviv eveniment dedicat comunităţii creative din România. Iniţiat şi organizat de Asociaţia Ephemair, NAG s-a extins la nivel naţional odată cu a zecea ediţie din 2016 şi în prezent este organizat în cadrul unei reţele naţionale a organizatorilor locali NAG în mai multe oraşe din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.