Michael Wolff, autor al bestsellerului „Fire and Fury”, a vorbit, într-un interviu în The Hollywood Reporter despre alegeri, cum a dat-o în bară Hollywood-ul în legătură cu Trump.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cu excepţia Melaniei, puţini oameni îl cunosc mai bine pe Donald Trump decât Michael Wolff, jurnalistul şi autorul care a petrecut o mare parte din 2017 la Casa Albă, în timpul primului an haotic al primului mandat al lui Trump. Cartea lui Wolff despre acea perioadă, "Fire and Fury" ("Foc şi furie"), a fost un succes, vânzându-se în aproape 2 milioane de exemplare la primul tiraj. Au urmat alte două cărţi populare despre preşedinţia Trump, "Siege" şi "Landslide". 

Aşadar, la scurt timp după ce al 45-lea preşedinte a devenit al 47-lea, Wolff a vorbit despre cine va face parte din noul cerc restrâns al lui Trump, cum va bulversa a doua sa domnie viaţa la Hollywood şi în afara lui, şi dacă e cazul ca americanii să ia avionul spre Noua Zeelandă. "Nu încă", a spus Wolff.

Întrebat cum ar arăta Trump 2.0, jurnalistul a declarat: "Răspunsul evident este: ştim cum va fi pentru că am mai trăit asta înainte". 

Legat de cei care îl vor sfătui pe Trump, Wolff a afirmat: "El nu ascultă de nimeni. Întotdeauna sunt oameni în urma lui Trump care îi şoptesc despre un lucru sau altul. Dar din moment ce el nu ascultă pe nimeni, va fi foarte dificil să se facă ceva".

Wolff s-a referit apoi la Proiectul 2025, condus de Heritage Foundation, de care a încercat în mod repetat să se distanţeze, şi la America First Policy Institute (AFPI), un think tank de dreapta fondat de doi foşti oficiali ai administraţiei Trump.

"Cei de la Project 2025 s-au împuşcat singuri în picior prin toată această presă negativă. Iar acum au fost oarecum daţi la o parte de către cei de la America First Policy", a spus el. "Aşadar, de o parte ai o grămadă de ideologi turbaţi, dar, în acelaşi timp, el este înconjurat şi de acest mic grup de iniţiaţi care i-au condus campania şi care nu sunt deloc foarte ideologici, ci oameni foarte disciplinaţi, politic, care se descurcă, precum Susie Wiles". 

El a continuat: „Deci, care parte va prevala în cele din urmă? Noi nu ştim. Dar adevărul este că, atunci când Trump este implicat, nimeni nu câştigă niciodată. Donald este întotdeauna în centru. Întotdeauna este vorba despre ceea ce vrea el, care se schimbă în fiecare moment, aşa că este incredibil de dificil să îl influenţezi. El nu ascultă, nu aude, face doar ceea ce vrea să facă”.

În timp ce Trump se poate înconjura de oameni disciplinaţi, Wolff a avertizat: "Nu subestimaţi niciodată cât de scurtă este capacitatea lui de atenţie, pentru că la Donald Trump, aceasta este cât se poate de scurtă. El este mereu la următorul gest retoric. El există doar într-o lume retorică - a face lucruri, a le duce la bun sfârşit, toată această disciplină normală în afaceri nu există pentru el". 

Preşedintele ales îşi formază deja cabinetul.

Până în prezent, Trump a numit-o pe Susie Wiles în funcţia de şef de cabinet, pe senatorul de Florida Marco Rubio în funcţia de secretar de stat, pe reprezentanta de New York Elise Stefanik în funcţia de ambasador la Organizaţia Naţiunilor Unite, pe fostul consilier principal al său Stephen Miller în funcţia de adjunct al şefului de cabinet pentru politici, pe reprezentantul de Florida Mike Waltz în funcţia de consilier pentru securitate naţională, pe Lee Zeldin la conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi pe guvernatorul din Dakota de Sud Kristi Noem în funcţia de secretar pentru securitate internă. Miliardarii Elon Musk şi Vivek Ramaswamy vor conduce un nou „Departament al eficienţei guvernamentale” în a doua sa administraţie.

Când Wolff a fost întrebat de trei lucruri pentru care să ne pregătim în primele 100 de zile ale celui de-al doilea mandat al lui Trump, Wolff a răspuns: "Haos, haos, haos". El a adăugat: "S-ar putea să fie începutul unui adevărat coşmar naţional. Dar cel puţin nimeni nu se va plictisi". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.