Meciul România-Danemarca, care se va disputa pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, unde naţionala va juca pentru calificarea la Cupa Mondială FIFA Rusia 2018, va fi transmis în direct de Televiziunea Română, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, duminică, de la ora 21.45.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Confruntarea de duminică, care va fi comentată de Emil Hossu-Longin şi Marian Olaianos, va fi cel de-al cincilea meci al ”tricolorilor” în calificările pentru Cupa Mondială FIFA Rusia 2018 şi cel de-al treilea jucat pe teren propriu.

Meciul va fi precedat şi urmat, de la orele 21.00 şi 23.45, de ediţii speciale ”Repriza a treia”, în direct de pe Cluj Arena, cu Costin Deşliu, Mihai Stoichiţă, Ovidiu Ioaniţoaia, Marius Mitran, Cristian Balaj şi un invitat surpriză.

După miezul nopţii, la TVR 1 şi TVR HD vor fi transmise rezumatele tuturor partidelor disputate duminică în grupa naţionalei şi în celelalte grupe de calificare.

”Pentru noi, e prima «finală» a grupei, orice alt rezultat în afara victoriei lăsându-ne cu şanse infime pentru baraj, în condiţiile în care primul loc e acontat de Polonia. Trebuie să spargem ghinionul meciurilor de la Cluj, unde Naţionala n-a câştigat niciodată. E un moment foarte bun, mai ales al jucătorilor care evoluează în străinătate, iar impactul lui Keşeru, Stanciu, Chipciu, Răzvan Marin, trebuie să fie suficient de mare în echipă pentru a ne bucura şi a ne face planuri mai departe”, a spus Emil Hossu-Longin.

Pentru a transmite în direct acest meci, TVR a angrenat peste 100 de persoane, două care HD, 13 camere pentru transmisia multilaterală, 6 camere pentru transmisia unilaterală (studio, teren, intrare VIP, vestiare, zonă mixtă) şi 3 echipe de filmare separate.

Începând de vineri, toate jurnalele sportive vor include intervenţii de la Cluj-Napoca, cu noutăţi pentru fani. Dochiţa Moşoianu şi Vlad Arhire vor transmite toate informaţiile şi reacţiile celor implicaţi.

Întâlnirea cu Danemarca de duminică este cel de-al zecelea meci direct disputat de cele două echipe, cele nouă jucate până acum fiind încheiate cu patru victorii pentru România, două egaluri şi trei victorii ale danezilor, golaverajul fiind de 17-14 în favoarea României. Două campanii de calificare cu duel direct au susţinut cele două reprezentative, pentru EURO 2004 şi pentru Cupa Mondială din 1990.

”Partida care ne-a adus calificarea la primul Mondial după 20 de ani şi a constituit, practic, naşterea Generaţiei de Aur, s-a jucat pe Ghencea, în 15 noiembrie 1989. Flemming Povlsen a deschis scorul în minutul 6, apoi Balint - de două ori - şi Sabău au înscris golurile unei victorii istorice”, a mai spus Emil Hossu-Longin.

În martie 2003, cele două echipe s-au revăzut, în duelul pentru un loc la Campionatul European. Pe nisipul de la Bucureşti au învins danezii cu 5-2, iar după jumătate de an, la Copenhaga, a fost 2-1, în urma unui meci nebun, cu cinci ocazii în faţa porţii ale tricolorilor la 2-1 şi cu un gol egalizator înscris de Martin Laursen în ultimele secunde ale prelungirilor.

Ultimul meci direct, amical, pe 18 noiembrie 2014, la Bucureşti, s-a încheiat cu scorul de 2-0 pentru România. Selecţioneri erau atunci Anghel Iordănescu şi Morten Olsen.

Din grupa E de calificare la Cupa Mondială FIFA Rusia 2018 mai fac parte, alături de reprezentativele României şi Danemarcei, naţionalele Poloniei, Muntenegrului, Armeniei şi Kazakhstanului. Următorul meci pe care îl va avea Naţionala după întâlnirea de duminică, de la Cluj-Napoca, va fi pe 10 iunie, în deplasare, în compania reprezentativei Poloniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.