Liviu Jicman a declarat pentru News.ro că a renunţat la postul de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român şi a preluat, de săptămâna aceasta, conducerea Muzeului Naţional Cotroceni, în urma unui concurs.
”Am preluat funcţia începând de săptămâna aceasta. În baza noii legislaţii, a fost organizat un concurs şi am participat”, a declarat Liviu Jicman pentru News.ro.
Noul director general al muzeului nu a oferit, pentru moment, mai multe detalii legat de planurile sale şi nici despre plecarea de la Institutul Cultural Român.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Pe site-ul oficial al Institutului Cultural Român el figurează ca parte din conducere, în timp ce pagina web a muzeului îl prezintă ca director general.
Potrivit unor surse din ICR, ”un cumul de motive” a stat la baza plecării lui Jicman din instituţie.
Liviu Jicman a fost vicepreşedinte al Institutului Cultural Român din octombrie 2013. Este membru al Consiliului AFCN pentru perioada 2016 - 2017. Născut în 1981, la Bucureşti, Liviu Jicman este de profesie economist. Anterior funcţiei de la Institutul Cultural Român, a activat profesional în cadrul Ministerului Culturii (respectiv în cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional) ca director de cabinet al ministrului, apoi în calitate de consilier. Până în anul 2012, a lucrat la Teatrul ”Masca“ din Bucureşti în cadrul departamentului de relaţii publice şi organizare. De asemenea, a făcut parte din Asociaţia Generală a Acţionarilor (AGA) a Studioului Cinematografic SahiaFilm.
Muzeul Naţional Cotroceni a fost înfiinţat în urmă cu 25 de ani şi se află, din 2001, în subordinea Administraţiei Prezidenţiale.
Muzeul este amenajat în cadrul unui monument istoric reprezentativ pentru arhitectura românească de la sfârşitul secolului al XIX-lea, palatul regal Cotroceni, care a integrat o parte din arhitectura medievală a mănăstirii ctitorite de domnul Ţării Româneşti, Şerban Cantacuzino, către finele veacului al XVII-lea, potrivit muzeulcotroceni.ro.
Principalul obiectiv al instituţiei este reprezentat de punerea în valoare a patrimoniului propriu, dar şi a patrimoniului mobil provenit din colecţiile unor muzee şi instituţii colaboratoare, în cadrul nenumăratelor expoziţii temporare de excepţie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...