Un fotograf al Agenţiei France Press (AFP) a surprins o imagine excepţională a surferului Gabriel Medina luni, în a treia zi de competiţie în Tahiti. Omul supranumit pe bună dreptate "magicianul" părea că zboară deasupra mării, scrie Le Parisien.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Distribuită deja pe reţelele de socializare de milioane de utilizatori pentru că arată incredibil, această imagine ar putea deveni o fotografie iconică. În imagine, surferul brazilian Gabriel Medina şi placa sa de surf se ridică la câţiva metri deasupra mării, ca şi cum ar levita.

Acest moment uluitor a fost surprins de fotograful AFP, Jérôme Brouillet, luni, în a treia zi a competiţiilor de surf din Teahupoo (Tahiti), în cadrul Jocurilor Olimpice 2024. "Am apăsat butonul potrivit de data aceasta", a glumit el pe X.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"Condiţiile au fost perfecte", a explicat el pentru The Guardian. "Valurile erau mai mari decât ne aşteptam. Aflat pe o barcă nu departe, Jérôme Brouillet descrie pentru ziar cum a reuşit să surprindă acest moment. "Medina era în spatele valului la început şi nu l-am putut vedea. Dar a apărut brusc şi am făcut patru fotografii, inclusiv aceasta". Jérôme Brouillet a profitat de cunoştinţele sale despre brazilian, deoarece spune că surferul obişnuieşte să sărbătorească astfel  la sfârşitul unui val. "Nu a fost dificil să fac fotografia. A fost mai mult o chestiune de anticipare a momentului şi locului în care Gabriel urma să decoleze", spune el.

În ceea ce priveşte viralitatea fotografiei sale, el este modest: "Nu este chiar o fotografie de surf, aşa că atrage atenţia mai multor oameni (...). Am fost cu şase fotografi talentaţi pe barcă, dar este sigur că toată lumea va fi uitat de ea până săptămâna viitoare".

Purtând un tricou roşu, Gabriel Medina pozează în aer, detaşându-se de norii gri din fundal ca un Iron Man. Un braţ în aer şi degetul îndreptat spre cer pentru a arăta că tocmai a făcut o demonstraţie magistrală.

În timpul acestei calificări pentru sferturile de finală, sportivul a obţinut nu numai cel mai bun scor al zilei, ci şi cel mai bun scor din istoria olimpică a acestui sport, cu o notă de 9,9 din 10.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.