Filmările pentru „Arthur’s Law” au fost încheiate pe 15 februarie. Luni, mai multe secvenţe din miniserie vor fi prezentate la Berlinală, alături de imagini din cel de-al doilea sezon al „4 Blocks”. Moritz von der Groeben, producător executiv al miniseriei, vorbeşte, într-un interviu acordat News.ro pe platourile de filmare din Hof, despre realizarea acestui produs, cu o distribuţie de Oscar, cel mai scump serial original pentru Turner în Germania.
Jan Josef Liefers şi Martina Gedeck sunt protagoniştii unei poveşti pline de umor negru. Şomer, Arthur Ahnepol, duce o existenţă tristă. Aflat într-un mariaj nefericit cu Martha, încearcă să divorţeze, însă este şantajat. Atunci, pune la cale un plan morbid: să îşi ucidă soţia. Cu banii primiţi de la asigurator săo ia apoi de la început. Însă fiecare problemă rezolvată de Arthur are un efect mult mai grav. Astfel, el crează o avalanşă de dezastre.
Liefers este cunoscut din filme ca „Rossini” (1997) şi „The Baader Meinhof Complex” (2008) şi din serialul „Tatort”. De cealaltă parte, Gedeck este protagonista peliculei „The Lives of Others” (2006), premiată cu Oscar pentru „cel mai bun film într-o limbă străină”, iar în miniseria Turner, ea joacă dublu rol. Din distribuţie mai fac parte Nora Tschirner („Rabbit Without Ears”, „Tatort”), Ronald Kukulies („The Valley”), Cristina do Rego („Pastewka”, „Doctor’s Diary”) şi Robert Gallinowski („Naked Among Wolves”).
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Din septembrie 2017 până pe 15 februarie, echipa de producţie a filmat timp de 60 de zile. Au fost alese mai multe oraşe din Bavaria pentru a crea unul fantastic, tipic german, după cum povesteşte producătorul. „Arthur’s Law”, cu un buget de peste 4 milioane de euro, are şase episoade a câte o oră, regizate de Christian Zübert („Lommbock”), abundă de tragedie şi umor negru, iar efectele speciale sunt şi ele prezente. De scenariu s-au ocupat Benjamin Gutsche, Ceylan Yildirim şi Sebastian Bleyel.
O dată de lansare pentru România a „Arthur’s Law” urmează să fie anunţată curând.
Prezentăm integral interviul acordat News.ro de Moritz von der Groeben:
Serialul beneficiază de o distribuţie impresionantă, actori cunoscuţi, premiaţi. Este suficient pentru succesul unei astfel de producţii sau este nevoie şi de un subiect puternic?
Moritz von der Groeben: Este un amestec. Pe de o parte, este un mod foarte modern de a spune o poveste - aşa cum aţi văzut în teaser, nu este o producţie obişnuită de televiziune. Pe de alta, avem actori foarte populari, care nu au mai jucat în seriale pentru televiziuni Pay-TV. Aşadar, împreună, reprezintă o combinaţie foarte interesantă. Există oameni, în special tineri, care sunt interesaţi de seriale de tipul Netflix, şi cei mai în vârstă, care îi cunosc pe aceşti actori din alte filme. Serialul aduce laolaltă două lumi diferite.
Cum a fost stabilită această distribuţie? Au existat audiţii sau rolurile au fost scrise special pentru anumiţi actori?
Moritz von der Groeben: Au existat audiţii, dar nu pentru rolul lui Arthur. Lui Jan Josef Liefers i-am trimis scenariul. Este un actor minunat şi foarte popular, aşa că ne-am gândit că ar fi perfect pentru acest rol. I-a plăcut scenariul foarte mult, dar ne-a luat un timp să îl convingem să intre într-o lume în care nu a mai lucrat până acum.
Cum l-aţi convins?
Moritz von der Groeben: Povestea a contat mult. Este foarte cunoscut, lucrează mult şi îşi alege ce vrea să facă. Nu a trebuit să o facă pentru niciun motiv. Există mereu un anumit risc pentru un actor ca el, pentru că are publicul lui şi, dacă face ceva care ar putea să nu placă... S-a gândit mult la acest rol, dar după ce a citit prima parte a scenariul am dezvoltat tot mai mult şi a devenit tot mai sigur că vrea să facă asta. În ceea ce priveşte celelalte roluri, am organizat audiţii. Martina Gedeck de obicei nu participă la audiţii, dar a venit pentru că citise scenariul şi i-a plăcut foarte mult. A spus că de multă vreme nu a mai citit ceva atât de bun. În plus, ea nu a mai făcut comedie. Toţi am fost de acord că trebuie să o cooptăm în echipă. Se potriveşte perfect. Deci, cei doi au devenit „cuplul nostru”.
Şase episoade a câte o oră. Cât de mult a durat finalizarea unui episod? Aţi filmat cronologic?
Moritz von der Groeben: Nu a fost cronologic. În funcţie de locaţie. De exemplu, astăzi (6 februarie, n.r.), filmăm o scenă din episodul 2, deci, per total, am avut aproximativ 60 de zile de filmare, asta înseamnă cam zece zile pentru fiecare episod. Unele au fost mai complicate, unele mai puţin complicate.
Care scene au fost cel mai dificil de realizat?
Moritz von der Groeben: Avem cascadori, o maşină care este scufundată în lac, avem împuşcături şi multe explozii, efecte speciale. Iar Martina joacă rolul unor surori gemene – aşa că a trebuit să filmăm totul de două ori. Dialogul trebuie să fie coordonat, imaginea la fel, este destul de complicat. Acum, echipa este destul de experimentată şi ne mişcăm destul de repede. Dar a luat ceva timp...
De ce aţi ales Hof? De ce o parte provincială a Bavariei?
Moritz von der Groeben: Ideea a fost să avem o zonă tipic germană. Sigur, putea fi orice regiune din Germania, dar am venit aici. Pe lângă Hof, au mai fost cinci oraşe. Ne-am mutat destul de mult. Dintre toate aceste locuri am făcut un oraş imaginar, care este unul german obişnuit. De asta am venit aici. În plus, am primit şi finanţare din partea regiunii Bavaria.
Cum v-au primit oamenii de aici?
Moritz von der Groeben: Au fost foarte încântaţi. Nu sunt foarte obişnuiţi cu asta. Au mai fost filmate câteva producţii în zonă, dar nu se întâmplă des. Ne-au fost de mare ajutor, au fost foarte deschişi. Cred că în presa locală au apărut până acum 15 articole. E un subiect pe care îl urmăresc aproape zilnic. Relatează ce s-a mai întâmplat, ce actor a fost în nu ştiu ce restaurant.
Cum m-aţi convinge să urmăresc această miniserie?
Moritz von der Groeben: Cred că o comedie bună este foarte tragică şi cred că asta facem - o comedie tragică. Ea spune povestea unui tip obişnuit care vrea să evadeze din viaţa lui, visând la o altă femeie, iar totul devine din ce în ce mai rău pentru el. Este extrem. Toată lumea are această fantezie, de a evada din propria viaţă. Cred că este o poveste comună pusă în scenă la un nivel extrem. Este foarte amuzantă.
Divorţul a fost exclus din start...
Moritz von der Groeben: Ea nu îi permite să plece. Un tip le intră în casă, iar el îl omoară. Soţia îl ajută să scape de trupul celui ucis, apoi când îi spune că o părăseşte, ea îi aminteşte că este un criminal.
Ce este cel mai greu în producţia unui show TV?
Moritz von der Groeben: Cred că să iei decizia finală de a începe producţia. Mergi la o reţea de televiziune, vorbeşti cu actorii, toată lumea este de acord, însă foarte greu este până când toţi spun „facem asta”. Iar apoi începe distracţia.
Va exista o continuare a acestei poveşti?
Moritz von der Groeben: Nu am planificat, dar mi-ar plăcea. Îmi imaginez că ar fi mai mult un spinoff, pentru că povestea are un final. Poate fi creată o lume complet nouă, cu aceiaşi actori. Ar fi câteva idei.
Când va fi lansat „Arthur’s Law”?
Moritz von der Groeben: În Germania, la finalul lui 2018, pe TNT Comedy.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.