Filarmonica de Stat Sibiu a solicitat luni Sindicatului Artiştilor Instrumentişti din Filarmonica de Stat Sibiu (SAIFS) acordul pentru a supune soluţionarea conflictului colectiv de muncă prin arbitraj instituţionalizat la Oficiul de Mediere şi Arbitraj al Conflictelor Colective de Muncă în cadrul ministerului responsabil cu dialogul social, urmând ca hotărârea acestei entităţi să fie obligatorie pentru părţile implicate în conflictul colectiv de muncă.
Iniţiativa vine pe fondul nemulţumirilor exprimate în scris ale salariaţilor cu privire la mediul de lucru tensionat, chiar ostil, respectiv la modalitatea în care SAIFS a generat şi gestionează această situaţie.
"Dacă SAIFS va da dovadă de bună credinţă şi îşi va respecta declaraţiile lansate în spaţiul public, potrivit cărora nu doreşte prelungirea acestui conflict, ne aşteptăm să răspundă favorabil invitaţiei, în condiţiile art. 144 şi art. 145 din Legea nr. 367/2022, într-un termen de cinci zile, urmând ca ulterior echipa de negociere a Contractului Colectiv de Muncă să realizeze demersurile pentru sesizarea legală a Oficiului de Mediere", se arată într-un comunicat al Filarmonicii de Stat Sibiu.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Mai multe greve au avut loc la Filarmonica de Stat Sibiu încă de anul trecut. De asemenea, concerte simfonice au fost anulate. În noiembrie 2023, artiştii şi instrumentiştii s-au aflat pentru 15 minute in grevă de avertisment faţă de lipsa contractului colectiv de muncă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...