Criticat din toate părţile după o primă săptămână intensă în fruntea Twitter, Elon Musk şi-a apărat proiectele sale emblematice în acest weekend, inclusiv lansarea viitoare a unui abonament plătit pentru utilizatorii care doresc celebrul marcaj albastru de autentificare, potrivit AFP.
"Verificarea extinsă va democratiza jurnalismul şi va da puterea oamenilor”, a scris el duminică, pe Twitter.
Multimiliardarul se luptă să liniştească asociaţiile, agenţiile de publicitate şi chiar Organizaţia Naţiunilor Unite, care se tem de un val al discursurilor instigatoare la ură şi dezinformare în reţea, mai ales după ce vineri a concediat jumătate dintre angajaţii grupului.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Până în prezent, conturile eligibile (guverne, mass-media, personalităţi politice şi culturale etc.) puteau obţine adăugarea unei bife albastre la profilul lor, ca garanţie a autenticităţii.
Imediat ce a achiziţionat Twitter în urmă cu zece zile, şeful Tesla a lansat o revizie a acestui sistem, pentru ca toată lumea să poată obţine celebra insignă, şi alte instrumente practice, abonându-se la "Twitter Blue" cu 8 dolari pe lună.
Pe iPhone, aplicaţia mobilă a reţelei de socializare menţionează deja o nouă formulă, dar lansarea acesteia a fost amânată pentru miercuri, a doua zi după alegerile parlamentare din SUA, potrivit New York Times.
"Puterea oamenilor: contul tău va primi o bifă albastră, la fel ca celebrităţile, companiile şi politicienii pe care îi urmăreşti deja", promite acum Twitter.
Dar pentru mulţi observatori, certificarea conturilor trebuie să permită garantarea autenticităţii schimburilor pe platformă. Ei se tem în special de apariţia unor conturi certificate false.
"În viitor, conturile de Twitter care folosesc identitatea altcuiva, fără a specifica în mod clar acest lucru, vor fi suspendate definitiv", a spus duminică Elon Musk.
"Orice schimbare de nume va provoca o pierdere temporară a bifei albastre", a adăugat el.
El a menţionat, de asemenea, că pseudonimele sunt încă permise atâta timp cât acestea nu urmăresc să "înşele intenţionat" şi a discutat despre crearea unui alt brand pentru personalităţile publice.
"Twitter trebuie să devină de departe cea mai de încredere sursă de informaţii din lume. Aceasta este misiunea noastră", a spus el
"Şi pentru a face asta, voi lăsa pe oricine să-mi dea bani pentru a apărea ca o sursă legitimă de informaţii, în loc să garantez că toate sursele legitime de informaţii sunt autentificate corespunzător", a reacţionat un utilizator.
"Ilustraţi problema", a replicat Elon Musk. "Jurnaliştii care cred că sunt singura sursă legitimă de informaţii, aceasta este marea minciună".
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.