Hoţii au aruncat în aer uşa unei galerii de artă din sudul Olandei pentru a încerca să fure patru lucrări dintr-o serie celebră de serigrafii ale lui Andy Warhol, dar le-au deteriorat pe toate şi au reuşit să fugă doar cu două, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Proprietarul galeriei, Mark Peet Visser, a declarat că hoţii au încercat să fure lucrările dintr-o serie din 1985 a artistului pop american, intitulată "Reigning Queens", care prezintă portrete ale reginelor de atunci din Marea Britanie, Ţările de Jos, Danemarca şi Swaziland, care se numeşte în prezent Eswatini.

Visser a declarat că jaful de vineri dimineaţă de la Galeria MPV din oraşul Oisterwijk a fost surprins de camerele de supraveghere şi l-a descris ca fiind unul de amatori.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Atacul cu bombă a fost atât de violent încât întreaga mea clădire a fost distrusă", iar magazinele din apropiere au fost, de asemenea, avariate, a spus el. "Aşa că au făcut acea parte bine, prea bine de fapt. Apoi au fugit la maşina cu operele de artă şi s-a dovedit că acestea nu încăpeau".

Hoţii au fugit cu portretele reginei Elizabeth II a Marii Britanii şi ale fostei regine Margrethe a II-a a Danemarcei. Serigrafii cu fosta regină Beatrix a Olandei şi a lui Ntombi Tfwala, cunoscută drept regina mamă a Eswatini, au fost abandonate pe stradă, a declarat Visser.

Încă nu se ştiu prea multe despre furt, "dar este ciudat că s-au folosit explozibili", a declarat un detectiv de artă olandez. "Nu este ceva obişnuit pentru furturile de artă", a declarat Arthur Brand, care a ţinut prima pagină a ziarelor pentru recuperarea unor opere de artă, inclusiv a unui Picasso dispărut şi a unui Van Gogh furat.

Poliţia a făcut apel la martori în timp ce experţii criminalişti au examinat vineri galeria grav avariată.

Visser a declarat radiodifuzorului local Omroep Brabant că lucrările furate valorează "o sumă considerabilă", dar Brand a declarat pentru Agence France-Presse că acestea "nu sunt unice şi cel mai probabil au fost realizate zeci de exemplare". "Acest lucru le face mai uşor de vândut decât lucrările unice, dar nu atât de uşor", a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.