Reprezentanţi ai unor instituţii, manageri culturali şi artişti ca Smiley, Delia şi Nicu Alifantis au dezbătut marţi situaţia actuală a industriei muzicale împreună cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, prim-ministrul Ludovic Orban şi viceprim-ministrul Raluca Turcan.
Aceasta a fost a patra dezbatere organizată de reprezentanţii Guvernului cu sectorul cultural-creativ.
Discuţiile au fost concentrate asupra măsurilor de susţinere a domeniului atât în perioada imediată, cât şi pe termen mediu şi lung, dar şi asupra nevoilor legislative ale industriei muzicale.
„Am încercat să susţinem cetăţenii care au fost afectaţi de pandemia COVID. În ceea ce priveşte industria creativă, pentru că există o varietate foarte mare de forme de organizare a activităţii, ne gândim la măsuri concepute pentru o adresabilitate cât mai largă. Vrem să menţinem, până la 1 iunie 2020, toate măsurile de sprijin acordate pe perioada stării de urgenţă, iar de la această dată, le vom prelungi pentru acele domenii care continuă să fie afectate de restricţii, printre care se află şi industria spectacolelor”, a precizat Ludovic Orban, se arată într-un comunicat remis News.ro.
Gheorghiu a spus: „Suntem conştienţi de nevoia de predictibilitate pentru reluarea activităţilor artistice, iar demersurile Ministerului Culturii şi ale Guvernului României s-au concentrat pentru a oferi tuturor sectoarelor economice această previzibilitate. Doresc, împreună cu reprezentanţii sectoarelor cultural-creative, să realizăm metodologia de reluare a evenimentelor în aer liber, însă avem nevoie ca aceste măsuri să fie în concordanţă cu recomandările generale şi cu evoluţia epidemiologică după primele 15 zile de relaxare a restricţiilor”.
Participanţii au făcut propuneri, iar Ministerul Culturii a subliniat că dialogul va continua, în perspectiva pregătirii perioadei de reluare graduală a activităţii culturale şi spectacolelor, ţinând cont de riscul epidemiologic şi respectând măsurile de protecţie sanitară.
La întâlnirea virtuală au participat, între alţii, Angela Ferencz, directorul Festivalului de Muzică Veche Miercurea Ciuc, Mihai Constantinescu, directorul Festivalului „George Enescu”, Sandra Ecobescu, preşedinte Fundaţia „Calea Victoriei”, Sebastian Gheorghiu (UCIMR) şi Andrei Aprotesei (Ateneul din Iaşi).
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...