„Rugă pentru pace”, un concert de muzică sacră ce are în program Requiem-ul de Gabriel Fauré, dar şi lucrări de Nicolae Lungu şi W.A. Mozart, va avea loc pe 2 aprilie, de la ora 20.00, la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La pupitrul Orchestrei Metropolitane Bucureşti şi a Corului Accoustic se va afla Daniel Jinga, director general al Operei Naţionale din Bucureşti, solişti fiind Marta Sandu Ofrim (soprană), Maria Miron Sârbu (mezzo-soprană) şi Leonard Bernad (bass), la orgă Eduard Antal.

Evenimentul „Rugă pentru pace”, organizat de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, este un îndemn la pace între popoare şi o comemorare a victimelor războiului din Ucraina, marcând faptul că primăvara aceasta se află sub semnul acceptării, integrării şi al cooperării, iar artiştii români îşi deschid sufletele întru ajutorarea semenilor.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Intrarea este liberă. Concertul va fi transmis live pe canalul de Youtube al Catedralei Sfântul Iosif.

Daniel Jinga, născut în 1978 la Buzău, a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, pe care le-a absolvit în anul 2003. În anul 2004 şi-a finalizat cursurile de master în Stilistică Dirijorală - Dirijat Cor Academic ale Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti iar în anul 2012 i s-a acordat titlul de Doctor în Muzică al aceleiaşi universităţi.

Marin Constantin îl numeşte în anul 2003, dirijor secund al Corului Naţional de Cameră „Madrigal”, legitimându-i astfel calităţile dirijorale. Din dorinţa de a se exprima artistic într-o manieră autentică, părăseşte emblematicul „Madrigal” şi înfiinţează Corul de Cameră „Accoustic”, împreună cu cei mai valoroşi colegi ai generaţiei sale.

În anul 2009 debutează la pupitrul Orchestrei Simfonice Bucureşti în cadrul spectacolelor-eveniment „Ascultă, Simte, DescOperă” alături de tenorul Vlad Miriţă. Acesta este începutul unui lung şir de evenimente pe care le va face în săli importante sau în aer liber alături de vedete din toate genurile muzicale, preferând pentru o perioadă proiectele pop-rock simfonic, musicalul, spaţiile neconvenţionale şi zona experimentală a manifestărilor muzical-artistice.

Din anul 2012 este Maestru de Cor al Operei Naţionale Bucureşti. În paralel, continuă să fie prezent pe scenă ca dirijor, cu o multitudine de orchestre din Bucureşti sau din ţară.

În 2015 este numit dirijor principal al Orchestrei Simfonice „Muntenia” din Târgovişte. În acelaşi timp, începe colaborările cu Gheorghe Zamfir şi corul „Song”, concretizate în turnee şi spectacole-eveniment rămase de referinţă. În anul 2016 devine dirijor principal al Orchestrei Metropolitane Bucureşti, la pupitrul căreia susţine o serie de gale, producţii independente de musical, spectacole-eveniment desfăşurate „open air” sau în săli de spectacole emblematice.

Este invitat al mai multor orchestra filarmonice din ţară. În ianuarie 2022 dirijează Orchestra Operei Naţionale din Bucureşti la Expoziţia mondială din Dubai.

În perioada ianuarie 2019 - decembrie 2020 a fost director artistic al Operei Naţionale Bucureşti. Din martie 2021 este director general interimar al Operei Naţionale Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.