Banca Comercială Română va expune în cadrul celei de-a cincea ediţii a Art Safari Bucureşti (11-20 mai, Piaţa George Enescu, Bucureşti) o parte importantă a tezaurului ei cultural. Expoziţia de pictură este compusă din valoroase opere ale artiştilor români, care nu se află în circuitul public: Tonitza, Petraşcu, Pallady, Dărăscu, Ressu, Ţuculescu, Baba, Bernea.
"Arta este considerată adesea ca una dintre singurele constante din viaţa noastră. Ca un reper constant în viaţa românilor, BCR a colecţionat, de-a lungul timpului, valori ale creaţiei artistice, pe un traseu paralel muzeelor şi colecţiilor. Banca a devenit astfel un fin observator, dar şi deţinător al patrimoniului cultural românesc. BCR îşi expune o parte din tezaurul său, cu o selecţie de pictură românească, de la Nicolae Tonitza la Ion Ţuculescu. Colecţia băncii, care cuprinde şi o secţiune de artă contemporană, s-a dezvoltat în principal pe coordonatele stilistice ale perioadei interbelice. Este o epocă în care mari artişti, cu viziuni puternic individualizate, au contribuit la apariţia unei arte româneşti cu o abordare diversificată a momentelor din spaţiul românesc, dar şi în Europa, în consonanţă cu marile direcţii estetice ale epocii", a declarat Ionuţ Stanimir, director executiv direcţia de comunicare BCR.
Ioana Ciocan, director Art Safari Bucureşti, a afirmat: "Colecţionând artă, o bancă îşi extinde tezaurul şi devine un conservator al patrimoniului cultural. Suntem onoraţi că vom expune în cadrul Art Safari Bucureşti acest tezaur al BCR, o instituţie cu o lungă tradiţie de colecţionar".
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
În cadrul expoziţiei "50 de pictori impresionişti din colecţia BCR", iubitorii de artă vor putea admira opere ale artiştilor: Alexandru Ciucurencu, Aurel Băeşu, Camil Ressu, Corneliu Baba, Dumitru Ghiaţă, Eustaţiu Stoenescu, Gheorghe Petraşcu, Henri H. Catargi, Horia Bernea, Ion Theodorescu Sion, Ion Ţuculescu, Iosif Iser, Jean Alexandru Steriadi, Marius Bunescu, Max Arnold, Nicolae Dărăscu, Nicolae Tonitza, Octav Băncilă, Rodica Maniu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Samuel Mutzner, Ştefan Luchian, Ştefan Popescu, Theodor Pallady, Vasile Popescu.
Art Safari Bucureşti va fi conceput sub forma unui muzeu temporar, care va găzdui, drept principale focusuri, o expoziţie de artă contemporană organizată de Hervé Mikaeloff (curatorul Louis Vuitton Foundation din Paris) şi expoziţia “Natural-Cultural”, dedicată artei româneşti importante, curatoriată de Alina Şerban.
Pavilionul expoziţional este semnat de arhitectul Attila Kim, comisarul României la Bienala de Veneţia - ediţiile 2016 până în prezent.
Biletele early-bird pot fi achiziţionate până pe 25 aprilie, pe www.artsafari.ro.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...