Spectacolul de teatru-dans contemporan ”Apa vie”, după poveştile fraţilor Grimm, în regia şi coregrafia lui Ştefan Lupu, va avea premiera pe 17 octombrie, la ora 19.00, în Sala Atelier a Teatrului Mic din Bucureşti.
După poveştile fraţilor Grimm, cu un scenariu original semnat de Daniel Chirilă, ”Apa Vie” este un spectacol de teatru-dans contemporan în care se îmbină basmul, coregrafia, video mapping-ul, machiajul inedit şi elementele Commediei dell’Arte, informează Teatrul Mic.
Spectacolul reprezintă o dublă premieră pentru Teatrul Mic. Ştefan Lupu montează, în baza aceluiaşi text, o versiune pentru copii, ale cărei reprezentaţii vor fi susţinute la matineu, în cadrul programului Teatrul Mic pentru cei mici. În versiunea dedicată adulţilor, spectatorilor li se oferă prilejul de a se reîntoarce în copilărie.
”«Apa Vie» vine ca un spectacol al revigorării, al revitalizării unor forme recuperate, mai vechi, prin punerea lor în acelaşi context cu dansul şi proiecţiile, cu o muzică în care sunt prezente diverse influenţe, care pun în valoare nu doar acţiunea, ci şi capacităţile metamorfice ale actorilor. Apa Vie este pentru noi toţi un spaţiu al imaginaţiei, al jocului, al libertăţii de expresie în toate formele ei. Căzuţi cu toţii în vraja ei, am căutat Apa Vie în teatru, dans, în text, în fiecare replică, în sensurile personale şi în cele ale personajelor noastre”, a spus Ştefan Lupu.
Acest spectacol prezintă un rege ale cărui puteri sunt slăbite de boală şi îşi încearcă cei trei fii, oferindu-le posibilitatea de a parcurge drumul iniţiatic către leacul numit Apa Vie.
Din distribuţia spectacolului fac parte: Gabi Costin (Regele/Piticul), Rareş Florin Stoica (Printzul Mare), Cezar Grumăzescu, (Bătrânul/Bufonul/Tradu-Călăul), Marian Olteanu (Printzul Mic), Ana Bianca Popescu (Printzesa Ne_Bună/Sfânta Miercuri), Alina Petrică (Printzesa Bună/Sfânta Vineri), Alina Rotaru (Gloria/Paji), Oana Puşcatu (Baba Cloantza/Fantoma Mamei), Andreea Alexandrescu (Bogătzia/Paji) şi Florin Crăciun (Printzul Mijlociu).
Biletele sunt puse în vânzare la Casa de Bilete a Teatrului Mic şi online pe www.bilet.ro.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.