Artistul fotograf Mihai Barabancea şi scriitorul Alexandru Mironov vor discuta joi, de la ora 19.00, în cadrul expoziţiei „Metatronix 3000” de la 2/3 Galeria, despre artă, ştiinţă şi ficţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Mihai Barabancea şi Alexandru Mironov - invitat special -, împreună cu Claudia Retegan, curator şi fondator 2/3 Galeria, vor discuta despre artă, ştiinţă şi ficţiune, despre ce înseamnă să surprinzi în imagini un univers complex cu personaje autohtone ce pot exprima un exhibiţionism exacerbat, despre cum poţi forma un dialog viu şi capricios între obiect şi subiect sau despre cum poţi crea o expoziţie neconvenţională, intrigantă şi autentică.

Participarea la acest eveniment este limitată în baza locurilor disponibile. Acest proiect face parte din iniţiativa colaborativă a Galeriilor de Artă din Bucureşti doi joi.

Expoziţia fotografică „Metatronix 3000” cuprinde peste 40 lucrări ale artistului Mihai Barabancea şi poate fi vizitată la 2/3 Galeria (strada Franceză nr 4) până pe 24 martie.

Un nume de referinţă în arta contemporană românească, Mihai Barabancea aduce fotografia într-o extremă impresionantă. Autor a trei cărţi şi câştigător al Gomma Prix Award, artistul prezintă în cadrul expoziţiei „Metatronix 3000” o lume paralelă ce se extinde în mai multe medii şi se materializează în diverse formate fotografice.

Expoziţia “Metatronix 3000” găzduită la 2/3 Galeria oferă publicului posibilitatea de a explora un univers complex, cu personaje autohtone sinistre şi anonime ce pot exprima un exhibiţionism exacerbat, “o distopie estică a indivizilor care trăiesc între ruinele unei societăţi sucumbate de obsesia ei pentru noutatea trecătoare”, spune curatorul expoziţiei Carmen Casiuc. 

Născut în 1983, Mihai Barabancea este un fotograf cu dorinţă instinctivă pentru fotografiile brute, nefiltrate. Activitatea sa cuprinde fotografie, instalaţie, performance şi hiper-realityhacking, toate acestea având ca obiect recurent mediul urban românesc, cu glitch-urile culturale specifice. Cartea sa, „Rescrierea Secvenţei” a câştigat Gomma Prix Award. Artistul a făcut parte printre primele mişcări de street art din România. Printre proiectele sale se numără expoziţiile „Normalitate, ce cuvânt brutal”, (MNAC), „Sneakers Art” la Romanian Design Week sau -“End of future" - expoziţie de grup vernisată în Mexic. A reprezentat România în cadrul Jocurilor Francofoniei de la Nisa în 2013. De-a lungul anilor, Barabancea a mai expus în Paris şi Chişinău. În 2018 a lansat cartea “Sărutul” în cadrul căreia sunt puse în discuţie limitele artelor vizuale. Proiectul editorial reprezintă un experiment deoarece este un album foto accesibilizat şi nevăzătorilor prin intermediul unor embosări tactile şi a descrierilor în Braille.

Alexandu Mironov este scriitor, jurnalist, prezentator, realizator al emisiunii săptămânale „Ştiinţă şi imaginaţie" de pe TVR 1, autor a peste 16 de volume acesta a desfăşurat o lungă si bogată activitate de popularizare a ştiinţei şi a „science fiction"-ului in Romania. 

2/3 Galeria este o galerie tânără de artă fondată în Bucureşti ce îşi propune să promoveze arta contemporană, punând accentul pe fotografie. Spaţiul expoziţional a fost deschis pe 10 iunie în Bucureşti, unde, în premieră pentru România au fost expuse lucrările artistului american John Divola.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.