Alexandru Arşinel a fost supus, luni, unei intervenţii, după ce a suferit infarct, iar, potrivit declaraţiilor medicilor Spitalului Universitar din Bucureşti, actorul va putea fi externat în câteva zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Directorul Teatrului „Constantin Tănase” din Capitală a ajuns la camera de gardă a spitalului „conştient, cu o durere difuză la nivel toracic”, a spus, luni, Adriana Nica, manager interimar al SUUB, într-o conferinţă de presă.

Pe fondul stresului, al unui diabet zaharat şi al tensiunii arteriale, pe artere s-au depus cristale de colesterol, a mai explicat medicul. Astfel, lui Alexandru Arşinel i-a fost implantat un stent pe una dintre artelere mari.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Starea de sănătate a lui este stabilă, este conştient, cooperant şi mănâncă, au mai transmis medicii. 

„A fost supus mai multor analize medicale. S-a decis internarea în secţia de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenţă. Pentru a avea şi o parere medicală amanunţită, a venit şi domnul profesor Vinereanu, care l-a examinat şi a decis împreună cu domnia sa să continue investigaţiile în cursul dimineţii de astăzi”, a declarat Nica.

Luni, Alexandru Arşinel a fost supus unei coronarografii, în urma căreia s-a decis implantarea unui stent pe artera interventriculară anterioară a inimii, una dintre arterele mari din zona cardiacă, „pentru ca avea o stenoză de 70%”.

În funcţie de evoluţia ulterioară, profesorul Dragoş Vinereanu, împreună cu medicii secţiei de Cardiologie, vor decide ziua în care Alexandru Arşinel va putea fi externat.

Intraprocedural, nu a apărut nicio complicaţie, iar procedura, care de regulă nu durează mai mult de 30 - 45 de minute, în cazul actorului a durat aproximativ 40 de minute.

„Totul a decurs în condiţii normale şi fără nicio complicaţie. Se introduce un cateter pe artera femurală, acesta este însoţit de un balonaş care se deschide în zona arterei stenozate şi permite, în felul acesta, revascularizaţia muşchiului cardiac în zona unde perfuzia coronariană nu s-a putut face în condiţii optime, din cauza acestei obstrucţii. A fost un sindrom coronarian acut. Aceasta este titulatura modernă - adica infarct. 70% din arteră era obstruată, motiv pentru care s-a decis implanul unui stent acolo care permite revascularizaţia muschiului cardiac. A venit conştient, cooperant, cu o durere difuză la nivel toracic inferior. Starea domniei sale s-a păstrat bună pe parcursul întregii nopţi. Dimineaţă a intrat în sală echilibrat”, a explicat Nica.

Ea spune că stresul este implicat „în aproape toată patologia cardiacă, însă, în afară de stres, dumnealui are şi alte afecţiuni - dislipidemie, un diabet zaharat care nu este controlat cu insulină, ci cu antidiabetice orale, si o hipertensiune arterială. Acestea au dus la depunerea unor cristale de colesterol”.

Actorul, în vârstă de 78 de ani, a fost supus, în urmă cu patru ani, unui transplant de rinichi şi a suferit mai multe intervenţii la coloană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.