„Dansul nu are nevoie de traducere. Este ancestral şi universal”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs JTI România, Moldova şi Bulgaria, la proiecţia specială a filmului Indiile Galante, prezentat în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). „Am încercat să construim o punte între Întâlnirile JTI care susţin cu predilecţie dansul contemporan şi TIFF, un festival de film. Dansul părea un element de nişă, dar este din ce în ce mai apreciat la marile festivaluri. Ca dovadă, anul acesta, la Cluj, vor fi trei evenimente cu şi despre dans”, a adăugat Gilda Lazăr.
„Este o tradiţie la TIFF să prezentăm un film despre dans sau care e legat de dans, împreună cu JTI, unul dintre partenerii de tradiţie ai Festivalului. Încercăm să găsim în fiecare an un film relevant, bun, care să nu vă dezamăgească. Sunt convins că şi în această seară vă veţi bucura de o peliculă excepţională”, a declarat Tudor Giurgiu, Preşedintele TIFF.
Aseară la cinema Victoria din Cluj a fost prezentat filmul Indiile Galante, în regia lui Philippe Beziat. Un film despre reinventarea operei baroce a lui Jean-Philippe Rameau, scrisă acum 300 de ani, Indiile Galante, prin simbioză cu dansul urban (Hip-hop, Vogue, Krump, Break) şi, totodată, un manifest politic.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
„Filmul a fost finalizat în urmă cu un an, fiind difuzat în Franţa în noiembrie anul trecut. Este primul Festival Internaţional la care particip, ceea ce reprezintă o onoare pentru mine. Sunt bucuros să văd atâţia oameni aici în această seară. Mulţumesc JTI, TIFF, mulţumesc tuturor.”, a declarat regizorul Philippe Beziat, prezent la proiecţie.
Contribuţia JTI la această cea de-a XX-a ediţie aniversară a TIFF, este una dintre cele mai consistente, de-a lungul celor aproape 15 ani de parteneriat.
Sergei Polunin, cunoscut balerin şi actor, va fi prezent pentru prima dată în România, la Cluj, cu sprijinul JTI. Sergei Polunin va participa la proiecţia filmului „Dancer”, un documentar chiar despre viaţa lui, regizat de Steven Cantor şi difuzat astăzi, 28 iulie, ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj. Mâine, pe 29 iulie, Polunin va dansa în spectacolul „Sergei Polunin: Up, Close and Personal”, de la 20:30, la Castelul Banffy din Bonţida. În cadrul ambelor evenimente, Sergei Polunin va discuta cu publicul la final.
Considerat „băiatul rău” al dansului, Polunin a dansat pe marile scene ale lumii, iar la 19 ani a devenit cel mai tânăr prim balerin al London Royal Ballet.
De asemenea, în cadrul acestei ediţii a TIFF poate fi vizitată în perioada 23 – 30 iulie, la Muzeul de Artă din Cluj, expoziţia multimedia Mirrors of Brâncuşi, organizată cu sprijinul JTI. Proiectul urmăreşte să surprindă esenţa sculptorului român, din perspectiva receptării, printr-o serie de instalaţii şi de experienţe bazate pe opera lui Constantin Brâncuşi. Expoziţia itinerantă a avut loc prima dată la Bucureşti, la Muzeul Ţăranului Român, şi este organizată de Fundaţia Art Production, Centrul de Resurse pentru Cetăţenie Activă şi Christian Westblink, MŢR şi Muzeul de Artă din Cluj Napoca. Itinerariul Mirrors of Brâncuşi, prezentată recent la Târgu Jiu, va continua, urmând să poată fi vizitată în august-septembrie în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, la Festivalul Internaţional George Enescu şi la Bergen, în Norvegia.
JTI şi-a început activitatea în România în 1993 (ca R.J. Reynolds), şi a fost una dintre primele companii multinaţionale care a investit pe plan local. JTI se implică în comunitate de aproape 25 de ani: compania este partener al FITS, TIFF, SoNoRo, al turneelor muzicale din oraşele mici şi sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. JTI sprijină Grădina Japoneză din Herăstrău, Căsuţa de Ceai din Muzeul Naţional de Artă şi Centrul de Studii Româno-Japoneze din cadrul Universităţii Româno-Americane. „Întâlnirile JTI” au ajuns în acest an la cea de-a XXI-a ediţie. Compania susţine, din anul 2000, Bursele JTI pentru Jurnalişti, fiind de asemenea partener al Burselor EuropaFM şi Internship 2.0. Din 1998, se desfăşoară programul Seniorii JTI, prin care 45 de vârstnici primesc zilnic o masă caldă, iar de-a lungul anilor compania a colaborat şi colaborează cu Samusocial, Ateliere fără frontiere, ARC şi alte organizaţii neguvernamentale, sprijinind proiecte sociale prin care sunt susţinute persoane din categorii defavorizate în diverse zone ale ţării.
JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun şi produse pentru vapat, cu operaţiuni în peste 130 ţări. Cu sediul la Geneva, Elveţia, JTI are peste 44.000 de angajaţi, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.jti.com
TIFF este cel mai important eveniment din Romȃnia dedicat filmului, fiind şi primul festival internaţional de film de lungmetraj din ţară. Lansat în 2002, la Cluj-Napoca, de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, TIFF se află anul acesta la cea de-a XX-a ediţie.
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.