Lumea creativă a circului a apărut cu multe secole în urmă, din dorinţa de a oferi oamenilor prilejuri de bucurie şi petrecere a timpului liber. Reprezentaţiile artistice cu jongleri, clovni şi acrobaţi reprezintă unele dintre cele mai vechi forme de divertisment. Pe atunci, era foarte uşor să stârneşti râsete şi reacţii imediate, însă, în zilele de azi, circul contemporan trebuie să se reinventeze constant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzica este unul dintre cele mai importante elemente care poate valorifica un spectacol de circ. Tempo-ul şi efectele sonore accentuează intriga şi captează atenţia publicului. Însă, rolul pe care îl oferă nu se opreşte aici. Ce impact creează în sala de circ, dar şi care sunt criteriile de alegere a unei piese poţi afla în rândurile de mai jos.

Muzica în divertisment

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Muzica este parte integrantă a oricărui număr artistic pentru că ajută la conturarea poveştilor puse în scenă. Printre funcţiile pe care le oferă se numără:

  • Poate ghida atenţia publicului către anumite elemente ale spectacolului, ceea ce poate evidenţia un artist sau un act specific. Spre exemplu, muzica de la reprezentaţiile mai periculoase, cum ar fi roata morţii la circ, este mai intrigantă, ceea ce accentuează misterul.
  • Are puterea de a evoca emoţii puternice, de la bucurie şi entuziasm până la tristeţe sau teamă. Alegerea melodiilor potrivite poate amplifica impactul emoţional al spectacolului, ceea ce oferă o experienţă memorabilă pentru audienţă.
  • Poate fi sincronizată cu mişcările artiştilor, ceea ce sporeşte ritmul acrobaţiilor, graţia momentelor executate la înălţime sau energia captivantă a jongleriilor. Pentru a completa efectele vizuale create se folosesc costumaţii şi machiaje speciale.

Muzica este folosită în toate reprezentaţiile de circ, dar crearea playlistului depinde în mod direct de caracteristicile fiecărui act în parte. În cazul spectacolelor de divertisment, se utilizează sunete mai antrenante, care pot crea momente surprinzătoare. Pentru punerea în scenă a farselor şi situaţiilor exagerate, se foloseşte efectul slapstick.

Ce melodii se aleg pentru diverse spectacole de circ

Dacă înainte se foloseau doar fanfare zgomotoase şi instrumente voluminoase, astăzi, circul contemporan arată complet diferit. Melodiile se aleg cum în funcţie de mai multe aspecte:

  • Caracteristicile actului artistic - Echipa organizatorică ia în considerare mai întâi povestea unor numere artistice circ. Spre exemplu, în cazul reprezentaţiilor cu clovni se foloseşte muzică veselă şi comică pentru a susţine umorul şi a crea o atmosferă jovială.
  • Publicul ţintă - Se evaluează inclusiv preferinţele publicului, dar şi caracteristicile demografice. În cazul spectacolelor de copii, de exemplu, se utilizează o muzică energică pentru a spori entuziasmul şi implicarea celor mici.
  • Renumele circului - În cazul unui circ tradiţional, care se află de mult pe piaţă, se folosesc în general piese clasice şi muzică ambientală. Circul contemporan mixează mai multe genuri muzicale.

Printre cele mai utilizate piese se numără:

  • Grand Galop (Circus March) de Johnnie Vinson - Se numără printre cele mai populare opţiuni şi este utilizată în general pentru deschiderea spectacolelor şi introducerea artiştilor. Este antrenantă, dinamică şi ideală pentru a sublinia atmosfera fantastică, atât de reprezentativă pentru lumea circului.
  • Being For The Benefit Of Mr. Kite! - The Beatles - O alegere îndrăzneaţă şi încă foarte apreciată. Probabil te întrebi ce legătură are celebra formaţie rock cu istoria circului. Piesa a fost compusă de John Lennon şi formaţia pentru a marca un spectacol inedit al unui călăreţ vestit.
  • Eye of the Tiger de Survivor - Ideală pentru numerele care solicită forţă şi perseverenţă. Este folosită mai ales în cazul acrobaţiilor sau a reprezentaţiilor de contorsionism executate atât la sol, cât şi la înălţime. Pe lângă suspansul pe care îl creează, scoate în evidenţă abilităţile artiştilor.

Dacă nu ai achiziţionat încă bilete circ, acum e momentul să o faci. Circul contemporan mixează ingredientele perfecte pentru o experienţă completă. În ceea ce priveşte muzica - una dintre cele mai importante componente - în zilele de astăzi se folosesc genuri diverse şi efecte sonore speciale.

 

Hai la circ şi bucură-te de cele mai tari momente!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.