Frenezia social media nu pleacă nicăieri. În prezent, reţelele sociale sunt parte din viaţa a miliarde de oameni, fie că le folosesc pentru învăţare sau relaxare, fie că le folosesc în scop de business sau networking. Momentul să te bucuri de avantajele social media e acum, mai ales dacă îţi place această zonă şi îţi doreşti să te exprimi în faţa a sute, mii sau zeci de mii de oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ca să îţi creşti conturile de social media organic, există numeroase soluţii, unele chiar foarte simple.

Alege o nişă

Ca să poţi avea rezultate în zona de social media, contează foarte mult să alegi o nişă potrivită. E foarte greu să obţii rezultate când postezi haotic, despre subiecte diverse, de la modă şi până la politică. În general, cea mai bună strategie reprezintă alegerea unei nişe în care te regăseşti. Mai exact, să creezi o direcţie şi un subiect comun pentru postările tale. Poate îţi place să vorbeşti despre beauty sau poate preferi să faci recenzii cărţilor pe care le citeşti. Oricare ar fi nişa ta, descoper-o cât mai curând.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Postează conţinut la calitate înaltă

Conţinutul la calitate înaltă va face diferenţa când vine vorba de creşterea organică a păgânilor de social media. Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să investeşti în aparate foto-video sau accesorii de mii de euro. E suficient să începi cu un telefon cu camera performantă, care să-ţi permită să instalezi aplicaţii de editare.

Spre exemplu, un iPhone 15 e suficient pentru postări de calitate şi-l poţi folosi pentru o mulţime de alte activităţi, în afară proiectelor social media. Poţi achiziţiona un iPhone 15 de pe Altex.ro - în plus, cand comanzi online, economiseşti timp şi energie.

Postează constant

Nu vei obţine niciodată rezultate dacă nu te implici, mai exact dacă postezi foarte rar. Ca să îţi creezi o identitate şi o comunitate, sunt necesare eforturi constante şi implicare săptămânală sau chiar zi de zi. Încearcă să postezi constant, ba chiar să îţi formezi o rutină din această activitate.

Un calendar dedicat postărilor pe reţelele sociale, fie săptămânal, fie lunar, îţi poate uşura munca.

Implică-te

Social media înseamnă comunitate, iar că rezultatele să apară, e nevoie şi de implicarea ta. Răspunde la comentarii, oferă like-uri postărilor care îţi plac, comunica cu alţi influenceri sau cu persoanele ce îţi adresează întrebări. Mai exact, încearcă să fii cât mai implicat atât în comunităţile pe care le admiri, ale altor influenceri, cât şi în comunitatea pe care încerci să o creezi.

Descoperă trendurile

Trendurile sunt primordiale în social media. Foarte mulţi influenceri au reuşit să devină virali cu ajutorul unui singur trend, pe care l-au urmat sau chiar l-au creat. Astfel, contează enorm să fii mereu la curent cu trendurile, să încerci să le anticipezi sau chiar să le reinterpretezi într-un mod personal.

Lumea online-ului nu mai este un mister. Conturile de social media se pot manageria şi creşte mai simplu că niciodată, uneori doar cu câteva activităţi simple, precum implicarea constantă, interpretarea trendurilor şi alegerea unei nişe potrivite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.