Ai dificultăţi în vorbire sau dinţii distanţaţi şi eşti în căutarea mai multor informaţii despre frenoplastie? Merită efortul şi investiţia? Află acum mai multe despre intervenţie şi nu lăsa problema pe care o ai să-ţi provoace complexe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Tu ştii ce e frenoplastia?

Frenoplastia este o intervenţie chirurgicală ce poate fi efectuată la cabinetele stomatologice specializate. Prin ea, se îndepărtează un frenul. Frenul este acea bandă subţire de ţesut şi se regăseşte în două locuri în corpul nostru: unul este situat la baza limbii şi labial şi celălalt între gingie şi buză. Pentru că acesta este de două tipuri, automat şi procedura de frenoplastie de două tipuri:

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
  • Labială - se efectuează asupra frenului labial, frenul ce leagă buza inferioară sau superioară de gingie.
  • Linguală - se efectuează asupra frenului lingual. Un fren scurt sau stâns limitează mişcarea limbii, cunoscut sub termenul de limbă legată şi afectează vorbirea, igiena orală şi alimentaţia.

Care sunt motivele pentru care se efectuează frenoplastia?

  • Probleme în vorbire - frenul prea scurt împiedică articularea a  anumitor sunete.
  • Probleme în alăptare - această problemă este bineînţeles, reclamată de către mame şi se întâmplă atunci când bebeluşii au frenul lingual prea scurt, astfel apar probleme în a prinde corect sânul şi automat în alăptare.
  • Distanţarea dinţilor - dacă frenul labial este prea gros sau poziţionat greşit, poate duce la o distanţare a dinţilor din faţă.
  • Recesiunea gingivală - se produce atunci când frenul trage constant de gingii, astfel provocând retragerea acestora, rezultând probleme cu sănătatea dentară.

Cum se efectuează intervenţia?

După controlul aferent, se află şi tipul de intervenţie, labial sau lingual, mai apoi se începe intervenţia. Aceasta este efectuată sub anestezie locală, medicul alegând fie să îndepărteze o parte din fren în cazuri extreme sau o incizie simplă în acesta pentru a-l elibera.

Ce trebuie să fac după intervenţie

Ca la orice altă intervenţie chirurgicală, există anumite recomandări generale:

  • Durere - aceasta va fi prezentă, mai ales după câteva ore de la intervenţie, când anestezia nu mai are efect. Pentru a ameliora durerile, poţi apela la medicamentele prescrise de medic, cum ar fi paracetamol sau ibuprofen. Poţi folosi şi gheaţa pentru a mai ameliora din dureri, în primele 24-48 de ore.
  • Alimentaţie - va trebui să ai o oarecare restricţie, mai ales cu mâncărurile dure. Evită măcar în primele zile alimentele de acest fel şi optează pentru supe, piureuri, smoothie-uri sau iaurturi. Zona este deja iritată de la intervenţie, nu îţi doreşti alte dureri sau iritaţii de la mâncarea tare. Ai grijă să te hidratezi corespunzător, evitând totodată şi băuturile foarte fierbinţi sau acidulate.
  • Evită fumatul - fumatul poate întârzia recuperarea, provocând chiar şi infecţii în zona operată.
  • Sângerări uşoare - este normal să apară anumite sângerări în zona intervenţiei, poţi folosi comprese. Însă contactează medicul dacă sângerările nu se opresc sau devin mai mari.

După o anumită perioadă medicul te va chema la un control postoperator, acesta monitorizând zona pentru a evita complicaţiile.

Vrei să rezolvi problema pe care o ai şi să găseşti medici specialişti care să te ajute? Apelează la cei de la ISMED, iar problema ta va dispărea şi îţi vei putea relua viaţa. O mică intervenţie îţi poate schimba viaţa radical. Alege să ai o sănătate orală pe măsură! Programează-te acum.

Contact:

0770 823 823

contact@ismed.ro

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.