La doar 30 km de Chişinău, în Bulboaca, se află Castel Mimi Wine Resort, unicul castel vinicol autentic din Republica Moldova, inclus în Top 15 capodopere arhitecturale mondiale din lumea vinului. Castel Mimi Wine Resort reprezintă o distinsă tradiţie de vinificatori, ajunsă astăzi la cea de-a cincea generaţie. Povestea castelului începe în 1893, anul fondării, cu Constantin Mimi, unul dintre cei mai dedicaţi vinificatori şi promotori ai vinurilor basarabene, stabilit în 1926 la Bucureşti şi deţinând ulterior funcţia de director în cadrul Băncii Naţionale a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Dedicaţia pentru vin şi ospitalitate a familiei Trofim a transformat castelul în cartea de vizită a Republicii Moldova, acesta devenind gazda Summitului Comunităţii Politice Europene în 2023. Anual, peste 30,000 de vizitatori din mai mult de 80 de ţări admiră arhitectura impresionantă a castelului, descoperă beciurile secrete ale lui Constantin Mimi, află despre istoria vinificaţiei din Republica Moldova şi se delectează cu bucate tradiţionale într-o interpretare modernă de fine dining. Printr-o continuă inovaţie şi dezvoltare, Castel Mimi continuă să-şi surprindă vizitatorii, inaugurând astfel în data de 5 iunie primul hotel vinicol de 5 stele cu zero emisii din Republica Moldova.

Sustenabilitatea: o valoare şi o viziune

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Pentru Castel Mimi, sustenabilitatea este mai mult decât o practică, este un ethos reflectat în toate operaţiunile companiei. De la fondarea sa, de mai mult de un secol în urmă, vinăria a păstrat întotdeauna un respect profund faţă de natură, angajându-se ferm în protejarea terroirului care conferă un caracter excepţional vinurilor Castel Mimi. Astăzi, sub conducerea vizionară a lui Adrian Trofim, CEO Castel Mimi Wine Resort, acest angajament a evoluat într-un program complex de integrare a practicilor sustenabile în toate domeniile, de la îngrijirea solului şi culesul roadei, la promovarea soiurilor autohtone peste hotarele ţării şi reducerea amprentei de carbon a vinăriei.

Decizia de a crea primul hotel vinicol de 5 stele cu zero emisii a fost fundamentată pe angajamentul nostru profund faţă de sustenabilitate şi dorinţa de a fi independenţi energetic în această perioadă instabilă. Ne mândrim că, prin acest proiect, putem oferi oaspeţilor noştri nu doar o experienţă de neuitat, ci şi o alternativă eco-friendly în turismul vitivinicol.” — Adrian Trofim, CEO Castel Mimi Wine Resort.

Eco-friendly wine resort de 5 stele

Castel Mimi Wine Resort este proiectat conform celor mai recente practici în domeniul sustenabilităţii şi inovaţiilor tehnologice în industrie. Camerele hotelului sunt dotate cu tehnologii de ultimă generaţie de tip „Casă inteligentă”, asigurând o eficienţă energetică superioară prin sisteme pasive de încălzire şi răcire, care menţin o temperatură optimă fără a produce zgomot sau poluare. Rezervările sunt de asemenea automatizate, activând, în dependenţă de anotimp, sistemele de încălzire şi răcire înaintea sosirii oaspeţilor. Tehnologiile dotate cu inteligenţă artificială sunt integrate astfel pentru a optimiza consumul de energie şi pentru a gestiona echipamentele esenţiale, precum pompele de căldură, detectoarele de fum şi electrocasnicele. Pe parcursul anului, energia necesară funcţionării hotelului este asigurată de panouri solare, iar apa din complex este tratată conform celor mai riguroase standarde, asigurându-se astfel fiecare cameră cu apă de calitate, inclusiv pentru consum.

Confort maxim de ultimă generaţie

Castel Mimi Wine Resort îşi surprinde oaspeţii atât prin frumuseţea şi istoria unică a locaţiei, cât şi prin grija faţă de cele mai mici detalii şi maximizarea confortului pentru fiecare oaspete. Hotelul are o capacitate totală de 68 de locuri şi include atât camere double sau twin, cât şi 7 bungalow-uri independente. Toate camerele hotelului sunt dotate cu sisteme de izolare a sunetului, pentru a reduce poluarea fonică şi a asigura liniştea necesară pentru fiecare oaspete. Totodată, acestea includ şi un sistem de filtrare a aerului de ultimă generaţie pentru a combate potenţiale alergii şi a asigura un nivel înalt de calitate a aerului.

Beneficii adiţionale pentru oaspeţii Castel Mimi

Pe teritoriul castelului, oaspeţii hotelului pot beneficia de servicii de top şi de alte facilităţi cum ar fi piscina semi-olimpică în aer liber, programe de aromaterapie, tururi ghidate personalizate pentru cupluri sau familii cu copii, degustări de vinuri alese sau ateliere de aranjamente florale. Sejurul include şi o experienţă gastronomică nemaipomenită în restaurantul „Bufniţa Albă”, unde oaspeţii se pot delecta cu bucate tradiţionale din preparate locale într-o interpretare modernă de fine dining. Pentru pasionaţii de vin, Castel Mimi organizează şi ateliere unice de tip „Blend Your Own Wine”, în care oaspeţii îşi pot crea propriul vin cu etichetă personalizată, sub îndrumarea oenologilor profesionişti.

Un angajament durabil faţă de excelenţă şi inovaţie

Sustenabilitatea la Castel Mimi Wine Resort se extinde dincolo de operaţiunile companiei. Castel Mimi crede în crearea unei culturi a sustenabilităţii care să implice atât angajaţii, partenerii, cât şi comunitatea în general. Astfel, Castel Mimi colaborează cu fermierii şi producătorii locali pentru a promova practici durabile în întreaga regiune, inclusiv prin promovarea unui turism vitivinicol responsabil.

Pe măsură ce consumatorii devin din ce în ce mai conştiincioşi cu privire la impactul alegerilor lor asupra mediului, Castel Mimi este un adevărat vizionar în privinţa oferirii unei experienţe luxuriante sustenabile. Vă invităm să descoperiţi îmbinarea unică între istorie, inovaţie şi sustenabilitate ce defineşte Castel Mimi Wine Resort.

Pentru a afla mai multe informaţii despre serviciile disponibile Castel Mimi Wine Resort:

Website: https://castelmimi.md

Rezervări email: rezervari@castelmimi.md

Rezervări telefon: +373 2650 1893 şi +373 6200 1893

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.