Toată lumea are dreptul să aibă acces la informaţii corecte care îi ajută să facă o alegere în cunoştinţă de cauză pentru sănătatea lor, dar realitatea este că mulţi nu au acces la aceste informaţii. Acest lucru este valabil pentru un număr semnificativ de fumători adulţi din lume, inclusiv din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Efectele nocive ale fumatului sunt cunoscute, dar prea mulţi fumători adulţi nu ştiu că există alternative mai bune la continuarea fumatului. Nu le pot accesa sau sunt derutaţi de informaţii false sau înşelătoare. Ei au nevoie de acces la informaţii exacte.  

Compania independentă de cercetare Povaddo a realizat pentru PHILIP MORRIS INTERNATIONAL (PMI) un sondaj internaţional pe un eşantion de peste 13.000 de adulţi din 13 state membre ale UE. Sondajul a arătat că majoritatea celor intervievaţi au considerat că este datoria guvernului lor naţional să revizuiască obiectiv şi să ia în considerare dovezile ştiinţifice despre alternative mai puţin nocive la fumat. 76% dintre românii respondenţi consideră că fumătorii adulţi ar trebui să primească informaţii corecte, fundamentate ştiinţific, despre produsele fără fum, care, deşi nu sunt lipsite de riscuri, reprezintă o alternativă mai bună la continuarea fumatului.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

De aceea, astăzi mai mult decât oricând, este nevoie de acţiuni decisive în România. Autorităţile ar trebui să adopte legi şi reglementări bazate pe date ştiinţifice, care să ţină pasul cu ritmul schimbărilor tehnologice şi al inovaţiilor.  

Transparenţa şi incluziunea se află în centrul procesului modern de elaborare a politicilor în toate sectoarele. Politica de control al tutunului nu ar trebui să fie o excepţie, mai ales pentru că are un impact atât de mare asupra sănătăţii publice.

Accesul la informaţii corecte este dreptul nostru, al tuturor, iar adulţii care altfel ar continua să fumeze ar trebui să aibă acces la date ştiinţifice care le-ar putea permite să ia decizii în cunoştinţă de cauză pentru sănătatea lor.

(Material realizat cu susţinerea Philip Morris România.)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.