Cu toţii am trecut prin asta. Pe 31 decembrie eşti cu prietenii tăi şi discutaţi rezoluţiile pe care le veţi lua la miezul nopţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În luna ianuarie, oamenii se uită înapoi la anul trecut şi se străduiesc să devină mai buni. Ai putea spune că rezoluţiile de Anul Nou sunt o şansă de a apăsa butonul proverbial de„resetare”. Dar apoi ceva se întâmplă şi, după câteva săptămâni, agenda ţi se umple şi  motivaţia îţi slăbeşte. De fapt, datele arată că peste 80% dintre rezoluţiile de Anul Nou eşuează până în februarie - adesea din cauza lipsei de planificare sau doar din cauza aşteptărilor puţin prea mari.

Pe la jumătatea lui ianuarie mulţi dintre noi încep să renunţe la obiectivele ambiţioase. Schimbă sala de sport cu televizorul, ideea de ianuarie “pe sec” cu un Martini sec şi vechile obiceiuri ajung să înlocuiască comportamentele dorite. În ultimul an, cele mai încălcate obiective de Anul Nou au fost: exerciţiile fizice, renunţarea la fumat, slăbitul şi alimentaţia sănătoasă. Deci, cum am putea să fim consecvenţi pe termen lung?

Sfaturi pentru a rezista

Nu te gândi prea mult: obiectivul este un termen puternic la care multi aderă de teamă să nu repete greşelile din trecut. În acelaşi timp, însă, mulţi simt că termenul generează o presiune nejustificată. Dacă este şi cazul tău, de ce să nu o reformulezi într-un mod mai puţin intimidant? Întreabă-te: Care sunt aspectele principale pe care vreau să mă concentrez anul acesta şi ce rezultate vreau să obţin?

Începe cu paşi mici:  motivul pentru care obiectivele eşuează este că ne propunem prea mult şi prea repede. Dietelele nesustenabile, mersul exagerat la sală sau încercarea de a-ţi schimba radical comportamentul sunt modalităţi sigure de a deraia de la planurile tale. Concentrează-te pe acei paşi mai mici care, în cele din urmă, te vor ajuta să îţi atingi obiectivul mai mare.

Cere sprijin:  este de mare ajutor să ai în jurul tău oameni care te încurajează pe măsură ce încerci să îţi atingi obiectivele. În plus, poţi lua în considerare şi ajutorul experţilor. Un antrenor te poate ajuta să rămâi pe drumul cel bun la sală şi să îţi conceapă o rutină durabilă. Un nutriţionist te poate sfătui cum să îţi construieşti dieta. În plus, există o mulţime de resurse care te pot ajuta să te laşi de fumat.

Fă o schimbare pozitivă şi renunţă la fumat în acest an

Ştim cu toţii că fumatul este dăunător. Cu toate acestea, există încă aproximativ 4 milioane de fumători în România.

În fumul de ţigară există peste 6.000 de substanţe, dintre care aproximativ 100 au fost identificate de autorităţile de sănătate publică ca fiind nocive sau potenţial nocive. Mulţi cred că nicotina prezintă cel mai mare risc pentru sănătate, dar, deşi creează dependenţă şi nu este lipsită de riscuri, nicotina nu este cauza principală a bolilor asociate fumatului. Fumul produs ca urmare a arderii este principala cauză a bolilor asociate fumatului.

Cea mai bună decizie este să renunţi complet la ţigări şi la nicotină, iar milioane de oameni reuşesc acest lucru, în fiecare an.  Însă, acei adulţi care continuă să fumeze ar putea dori să exploreze ştiinţa şi inovaţia din spatele alternativelor fără fum. Produsele care încălzesc tutunul în loc să-l ardă, deşi creează dependenţă şi nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alternativă mult mai bună pentru adulţi decât continuarea fumatului,

Diferenţa fundamentală dintre produsele fără fum şi ţigări este că alternativele fără fum oferă nicotină fără ardere. Când procesul de ardere şi fumul care rezultă sunt îndepărtate, nivelurile de substanţe nocive şi potenţial nocive pot fi reduse semnificativ în comparaţie cu fumul de ţigară. Este important să ne amintim că produsele fără fum sunt destinate adulţilor, ca alternative la continuarea fumatului. Ele nu sunt concepute ca produse care să ajute la renunţarea la fumat. Cea mai bună decizie este să renunţi complet la ţigări şi la nicotină.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.