Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, sâmbătă, că nu ar fi existat nicio sesizare la Colegiul Medicilor din România împotriva chirurgului Gheorghe Burnei, iar în acest caz medicul fie are doar o problemă de corupţie, fie există o problemă gravă de sistem şi de încredere în instituţii-cheie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Am transmis ieri (vineri, n.r.) o adresă către preşedintele Colegiului Medicilor din România pentru a înţelege dacă au existat plângeri referitor la cazurile profesorului Burnei şi cum au fost ele soluţionate. Din discuţia telefonică pe care am avut-o azi dimineaţă (sâmbătă, n.r.) cu dr. Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor - instituţia care oficial este cea îndreptăţită să evalueze (şi prin asta să prevină) astfel de cazuri -, se pare că nu a existat nicio astfel de sesizare. Vor reveni cu detalii la începutul săptămânii", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Ministrul Sănătăţii mai arată că, în acest caz, există două posibiltăţi, fie chirurgul Gheorghe Burnei are doar o problemă de corupţie, fie există o problemă gravă de sistem.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Avem aşadar două posibilităţi: fie domnul prof. dr. Burnei are doar o problemă de corupţie (pe care, desigur, trebuie să o lămurească), fie avem o problemă gravă de sistem, de funcţionare şi de încredere în câteva instituţii-cheie", a adăugat Vlad Voiculescu.

Ministrul s-a referit şi la investigaţia publicată de jurnalista Luiza Vasiliu pe site-ul Casa Jurnalistului.

«De frica oamenilor de a vorbi, de asta mi-e groază, uite câţi şi câtă vreme au tăcut», îmi scrie cineva în această dimineaţă pe Facebook. «Nu te băga, că nu te pricepi la medicină. Cine eşti tu să-ţi dai cu părerea dacă un medic a operat bine sau nu? Asta am tot auzit în ultimul an, inclusiv de la colegi jurnalişti», ne spune Luiza Vasiliu, autoarea investigaţiei de mai jos. Colegii şi prietenii Luizei Vasiliu au dreptate. Munca unui medic poate fi şi uneori trebuie să fie evaluată de alţi medici. În completare, un citat din articolul de ieri: «Medicii au vorbit doar sub protecţia anonimatului pentru că îi paralizează frica de Burnei. Gheorghe Burnei e unul dintre Profesorii care controlează sistemul medical din România. Din cauza asta, pe el nu-l mai controlează nimeni»" a mai scris Vlad Voiculescu.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au fost înregistrate 15 plângeri de malpraxis şi luare de mită pe numele chirurgului Gheorghe Burnei, de la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, au declarat, sâmbătă, surse judiciare, pentru News.ro

Un număr de 15 plângeri vizând acuzaţii de malpraxis şi luare de mită au fost înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pe numele lui Gheorghe Burnei, au declarat, sâmbătă, surse judiciare, pentru News.ro.

Daniel Buzatu, managerul Spitalului "Marie Curie", a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că nu a primit reclamaţii, nici de la pacienţi, nici de la colegi, împotriva chirurgului ortoped Gheorghe Burnei, audiat de procurori, potrivit unor surse judiciare, pentru luare de mită şi experimente neautorizate pe copii.

Întrebat dacă au existat sesizări împotriva medicului Gheorghe Burnei, care este audiat sâmbătă, în două dosare vizând, potrivit unor surse judiciare, acuzaţii de luare de mită, respectiv de vătămare corporală gravă şi tentativă de omor, managerul Spitalului "Marie Curie" a declarat că nu a primit nicio reclamaţie.

"Nu am primit nicio reclamaţie de la pacienţi şi nici colegii nu mi-au semnalat nereguli", a spus Daniel Buzatu.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, suspectat de luare de mită şi experimente neautorizate pe copii, ar fi cerut sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro pentru o operaţie, au declarat, sâmbătă, surse judiciare, pentru News.ro. 

Pe numele lui Gheorghe Burnei au fost deschise două dosare distincte, intrumentate însă de acelaşi procuror, au precizat sursele citate.

Unul dintre dosare a fost deschis în urmă cu aproximativ două luni, pentru luare de mită, după ce părinţii unuia dintre copiii operaţi de medic au făcut un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie. Anchetatorii l-au supravegheat pe medic şi au constatat că el cerea sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro, pentru o operaţie, au mai arătat sursele.

Al doilea dosar al lui Burnei este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi vizează acuzaţii de vătămare corporală gravă şi tentativă de omor, potrivit surselor citate.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei a fost ridicat, sâmbătă dimineaţă, de poliţişti şi dus la Spitalul Marie Curie, pentru a asista la una dintre cele cinci percheziţii care au loc în acest caz. O altă percheziţie a avut loc acasă la medic.

În urma experimentelor făcute de medic, mai mulţi copii ar fi avut de suferit, potrivit aceloraşi surse.

Cu câteva zile în urmă, în 6 decembrie, Casa Jurnalistului a prezentat cazul unei fete, care, în urma a 11 operaţii efectuate de Gheorghe Burnei, de-abia se mai poate da jos din pat, după ce medicul i-ar fi implantat un dispozitiv ceramic neomologat.

Medicul Gheorghe Burnei este profesor universitar la Catedra de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrica a UMF "Carol Davila" din Bucureşti. Burnei este şi şeful Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului "Maria Sklodowska Curie".

El a realizat şase intervenţii chirurgicale în premieră mondială şi 22 de intervenţii chirurgicale în premieră naţională, potrivit prezentării sale de pe site-ul reţelei de clinici "Regina Maria".

Potrivit declaraţiei de avere din 2014, Gheorghe Burnei deţine o casă, moştenită în 2012, un apartament, cumpărat în 1993, jumătate dintr-un alt apartament, dobândit în 1990, precum şi un autoturism Skoda Octavia, cumpărat în 2005.

În 2014, Burnei deţinea un cont de 23.500 de euro la BCR. Veniturile realizate de Burnei în 2014 sunt: 51.894 lei ca medic primar la "Marie Curie", 55.980 lei ca profesor la UMF Carol Davila, 80.884 lei ca medic la Centrul Medical Unirea, în timp ce soţia lui a realizat venituri de 27.248 de lei, ca medic la Spitalul "Sfântul Ioan" din Capitală. Burnei a primit şi 318 lei în calitate de colaborator al revistei "Viaţa Medicală".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.